– Alle har like muligheter i Norge

Methab Afsar, leder i Islamsk Råd Norge, mener situasjonen på det norske arbeidsmarkedet i det store og det hele er positiv for minoritetsungdom.
Foto: Claudio Castello
Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 – Mulighetene for å ta utdanning og kvalifisere seg […]

– Mulighetene for å ta utdanning og kvalifisere seg er like for alle i Norge. Det er det grunnleggende, og det er viktig å understreke, sier Methab Afsar, generalsektær i Islamsk Råd Norge (IRN), etter å ha sett tallene fra Utrops undersøkelse.

Når en del likevel mener at de ikke har like gode muligheter som etnisk norske, kan det henge sammen med den faktiske overkvalifiseringen blant innvandrere, tror Afsar. Overkvalifisering er særlig markert blant dem med høy utdanning, ifølge tall fra SSB.

– Flere har stått frem og fortalt at de ikke har sluppet til, så denne debatten har vi hatt lenge i Norge, sier Afsar.

Han mener at det å ta utdanning i dag ikke er noe problem for minoritetsungdom, men at enkelte kan oppleve utfordringer når de skal ut i jobb.

– IRN vil oppfordre unge med minoritetsbakgrunn til å se positivt på den prosessen det er å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Vi vet at stadig flere at høyere utdanning. Vi konkurrerer alle på et arbeidsmarked, og det er mange om beinet. Mitt råd til dem som er ferske på arbeidsmarkedet, er å ta en jobb som er relevant selv om det ikke er drømmejobben. Hvis du tenker slik, vil du etter hvert bygge deg opp nok erfaring til å kunne klatre på karrierestigen, sier han.