Sagt siden sist

Valget i Frankrike (her ved Marine Le Pen) nærmer seg
Foto: Blandine LC
Om innvandring, flerkultur og rasisme.

– Storbritannia er blitt invadert av innvandrere de siste årene. Labour åpnet dørene på slutten av 90-tallet, og det ser vi konsekvensene av nå.

63-årige Richard Bartlett, fra Brent nordvest i London, i et intervju med Aftenposten.

– Lenge har det vært en politisk styring som har forsøkt å håndtere masseinnvandring ved å smile pent. Men det går ikke, og det må tøffere tiltak til mot dem som utnytter mildheten i Norge.

Samfunnsdebattant og religionshistoriker Hanne Nabintu Herland (bildet) i et intervju med Nettavisen. Herland mener at tøffe skyts må til for å bli kvitt kriminelle innvandrere. På den måten vil man kunne ta et oppgjør med etnisk segregering.

– Sverigedemokraternas utvikling er bemerkelsesverdig. Velgerbasen blir stadig bredere og dette har skjedd på relativt kort tid. For bare tre år siden ville en oppslutning på 13-14 prosent vært helt urealistisk.

Ipsos Sveriges analysesjef David Ahlin til e24.no, om en ny rekordmåling for Jimmie Åkessons parti.

– Frankrike er allerede i en situasjon med kaos og økonomisk rot. Nasjonal Front vil gjøre Frankrike stort igjen. Som president vil jeg la folket komme til orde og skape et reelt fransk demokrati. Vi er en trussel mot det etablerte politiske aristokratiet, som bestemmer alt. Folk vi ha noe å si over sin egen fremtid, de vil ha arbeid og et tryggere liv.

Lederen for det høyreradikale franske partiet Front National, Marine Le Pen, til VG under avisens dekning av det franske lokalvalget.

– I begrepet “islamofobi” er fobi brukt i overført betydning. Her er det ikke snakk om en diagnose, men en frykt som ofte uttrykkes gjennom avsky. Samtidig kan man tolke ordlyden i retning psykose. Som om islamofobi kan kureres, eller i det minste bli overvunnet.

Anna-Malin Karlsson, professor ved Institutt for nordiske språk i Uppsala-universitetet, til Svenska Dagbladet.