Verden Rundt

 
Foto: Wikimedia Commons
About Latest Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Avin Haj kåret til årets nykommer i frivilligheten - 06.12.2023 Fra flamenco til jazz - 05.12.2023 Innvandrere uten bopel spesielt utsatte i sprengkulden - 05.12.2023 – Lokkes til Norge for å stjelePolitiet forteller at folk kommer til Norge for stjele fra hus. Mange […]

– Lokkes til Norge for å stjele
Politiet forteller at folk kommer til Norge for stjele fra hus. Mange av dem er unge chilenske menn.

– Vi har sett flere saker hvor unge chilenere kommer og skal være her i bare noen få dager. De stjeler fra mange hus mens de er her, sier politiadvokat Mona Brandmo til Dagbladet.

I en rapport fra 2010 skriver politiet om chilenske kriminelle spesielt, og om grupper fra Litauen og land i Balkan.

Iran vil gi investorer «betydelige bedre» betingelser
Iran vil gjøre det lettere for firmaer å investere i olje, skriver Bloomberg News. Iran vil at flere firmaer fra utlandet skal komme til landet.

De ny avtalene skal gi firmaene fra utlandet en andel av produksjonen, og tillate firmaer å skrive opp flere av inntektene i sine regnskaper.

– Enkelt sagt er beskjeden fra Iran at landet vil gi bedre kontrakter. Det vil gjøre det lettere for internasjonale oljeselskaper å komme til Iran og jobbe med olje- og gass. Men det kan bare skje om sanksjonene mot landet tar slutt, sier Amir Kordvani, advokat i Clyde & Co. i Dubai, til nyhetstjenesten.

Senegal avskaffer dyrt visum
For noen år siden fikk Senegal et nytt system for visum. Alle måtte he elektronisk visum. Folk syntes dette var bra fordi det nye visumet hadde mye ny teknologi. Men det nye visumet var også vanskelig å få og bruke. Det var også veldig dyrt. Derfor var det mange som ikke likte det. Senegal har mange turister og de som jobber med turister ville ha bort det nye visumet. Nå har presidenten bestemt at Senegal ikke skal bruke det elektroniske visumet lenger, melder nettavisen Kureren.

Ifølge nettstedet au-Senegal.com, har mange kritisert det biometriske visumet etter at det ble innført i 2013. For noe nviste det senegalesisk suverenitet. For andre var et angrep på den viktige turistbransjen i landet. Det var det siste argumentet som vant.

– Ansatte i turistbransjen klagde flere ganger. De mente at ikke så mange ville komme til landet lenger, skriver au-Senegal.com.

Utsatt for homofobi under bryllupsreise
Stephen Fry (bildet) og hans ektemann, Elliot Spencer, fikk bryllupsreisen ødelagt. De reiste til Honduras , men mange der plaget dem fordi de er homofile, skriver den irske kanalen RTE.

Fry er skuespiller og TV-programleder. I Honduras er homofilt ekteskap er forbudt. Paret fortalte om planene for om bryullupsreisen i januar. 

– Vi hadde problemer da vi besøkte Honduras på ferie. Jeg ønsker ikke å gå i detalj, men vi så oss nødt til å reise fra landet, kommenterte Spencer.