Sagt siden sist

Tysklands justisminister Heiko Maas.
Foto: Wikimedia Commons/A. Savin
Om innvandring, rasisme og flerkultur.

– Facebook-brukere klager over at selskapet ikke effektivt stanser rasistiske og hatefulle innlegg og kommentarer, til tross for at dette blir rapportert.

Tysklands justisminister Heiko Maas (bildet) i et brev til Facebook. I brevet fremhever han at det populære sosiale nettverket ikke gjør nok for å stanse dette problemet.

– Når rasisme påvirker ansettelsesprosesser taper alle på det. Barrierer for likeverdig tilgang til arbeid er alvorlig og krever en offensiv og treffsikker likestillingspolitikk. Vi må slutte å diskutere hvorvidt personer med minoritetsbakgrunn diskrimineres i ansettelsesprosesser eller ikke. Det skjer. Amir kommer ikke til intervju fordi han har feil navn, selv om han har den samme kompetansen som Ola. Det er på tide å diskutere hva som kan gjøres.

Listekandidater Ximena Azzari Støen og Mohamed Ali Rashid (Feministisk Initiativ Oslo), i et innlegg i Dagbladet, skrevet under valgkampen.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra flerkulturelle som er med på tur. Plutselig snakker de med etnisk norske, de sier at nordmenn er så mye mer åpne når man er på tur. De stopper opp og slår av en prat.

Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforening (DNT), til Dagbladet, i anledning Friluftlivets dag tidligere denne høsten.

– Vi har for eksempel to jenter fra Eritrea på laget. Hun ene er kristen ortodoks, mens hun andre er muslim. Her handler det ikke om religion.

Trond Dokken til Dagens nettutgave 5. september. Ved siden av jobben som klimaforsker trener han et jentelag i fotball frivillig, et lag bestående av ni nasjoner.

– Hver dag spør jeg meg hvordan vi kan huse disse menneskene, disse flyktningene. Hvordan vi kan gi dem en følelsen om at de er trygge her i München  og her i Tyskland. Nå er ikke spørsmålet hvor mange mennesker vi har råd til å ta imot.

Ordfører i Munchen, Dieter Reiter, til The Guardian. I løpet av de siste ukene har vanlige tyskere gått mann av huse i flere byer for å ta imot de som har kommet fra krigen i Syria.