Sagt siden sist

 
Foto: Faksimile
Årets siste utgave vies til det som ble sagt i etterkant av terrorangrepene i Paris 13. november.

– Grusomme nyheter fra #Paris. Mine tanker går til ofrene, deres familier og Frankrike. Demokratiet vil alltid overvinne terror. Vi står sammen.

Slik reagerte utenriksminister Børge Brende på sin twitterkonto straks etter angrepene.

– I kraft av å være det representative organ for islam i Frankrike fordømmer vi på det ytterste disse avskyelige og motbydelige hendelser.

Frankrikes muslimske råd til avisen L`Express på samme tidspunkt.

– Som nasjon vil vi forsvare oss, være i stand til å mobilisere styrkene våre, og nedkjempe terroristene.

Frankrikes president Francois Hollande i sin tale til nasjonen etter angrepene.

– Forskrekket av de forferdelige angrepene i #Paris. Tankene mine går til de som berøres av disse forferdelige angrepene og på det franske folk.

Fra statsminister Erna Solbergs twitterkonto.

– Vi vil vinne denne kampen med våre verdier. USA kan både sikre sin sikkerhet samtidig som vi kan ta imot flyktningene som desperat søker trygghet fra ISIL.

USAs president Barack Obama, fra sin twitterkonto. Tweeten har skapt stor debatt i lys av at den kommer samtidig som det er stor strid i USA om man skal ta imot flere flyktninger fra det krigsherjede Syria.

– Vi er forskrekket og prøver fortsatt å forsone oss med det som skjedde i Frankrike. Vi er samtidig også stolte av å stå sammen med vår nye familie, som nå er forent av et felles mål om å skape kjærlighet og medfølelse.

Bandet Eagles of Death Metal på sin offisielle Facebook-side. Bandet spilte på Bataclan-teatret i Paris, under den mest blodige av angrepene.

– Tiden er kommet for at verden skal gå sammen om å konfrontere dette monsteret. Slike handlinger er i strid med alle religiøse, humanitære og siviliserte prinsipper.

Felles uttalelse fra Al-Azhar-universitetet i Kairo, en av de mest innflytelsesrike læresteder i den islamske verden.

– Jeg er dypt sjokkert over hendelsene i Paris. Terrorismen vil aldri beseire demokratiet.

NATO-sjef Jens Stoltenberg i en uttalelse på NATOs hjemmeside.

– Terrorismen er en global epidemi som må bekjempes med universell solidaritet med ofrene. Som søramerikanere vil vi gi uttrykk for vår forferdelse over dette angrepet i Paris, og vil yte hjelp og solidarisere oss med det franske folk. 

UNASUR (unionen for sør-amerikanske stater)-sekretær Ernesto Samper i en uttalelse i kjølvannet av angrepene.

– De har våpen. Faen ta dem, vi har champagne.

Satirebladet Charlie Hebdo på sin første forside etter angrepene (se bildefaksimilet).

– Prins Philip og jeg er dypt sjokkerte over de forferdelige tap av liv i Paris. Vi sender våre mest oppriktige kondolanser til deg, familiene til de som har dødd og til det franske folk.

Elizabeth II, dronning av Storbritannia, i en personlig beskjed til den franske presidenten.

– På vegne av FN, De forente nasjoner, fordømmer jeg de avskyelig angrepene i Paris. FN har tro på at Frankrikes myndigheter vil kunne bringe de skyldige inn for retten. Jeg vil også kondolere ofrenes familier og uttrykke ønske om at de skadde etter angrepene kommer seg etter denne grusomme hendelsen.

FN-generalsekretær Ban-Ki Moon i en offisiell uttalelse.