17 år og gründer

 

– Hvem er du og hva driver du med?

– Jeg er 17 år gammel, født og oppvokst i Groruddalen og fullførte teknisk sett halve videregående mens jeg fortsatt gikk på ungdomsskolen. Da fikk jeg litt ekstra tid til å starte Edify. Appen og nettsiden heter Edify og gjør den digitiale skolehverdagen enklere. Skolehverdagen er ganske isolert nå med tanke på at all undervisning skjer i klasserommet. Derfor utviklet jeg en app som gjør det lettere for elever som har samme fag å kommunisere med hverandre.

–  Hva driver du med om ti år?

Bare gå for det!

– Forhåpentligvis entreprenørskap og musikk. Det er de to tingene jeg brenner for. Kanskje har jeg startet flere suksessfulle bedrifter.

– Hvem er ditt forbilde?

– Elon Musk. Han som blant annet startet opp Tesla Motors og Paypal. Historien hans er helt fantastisk, han kom jo fra Sør-Afrika til USA og har blitt sinnssykt vellykket. Han er et stort forbilde.

– Hva bør politikerne gjøre for å tilrettelegge for unge gründere?

– De burde profilere organisasjoner som jobber for unge gründere. Innovasjon Norge jobber med sånt, men det er litt vanskelig å komme i kontakt med dem med mindre man faktisk er i det miljøet. Og så er dette med å fronte suksesshistoriene innenfor entreprenørskap. Det er ikke så mye fokus på dette i Norge. Kahoot (en norskutviklet læringsapp med internasjonalt gjennomslag, red.anm) er jo et eksempel på dette.

– Hva er ditt stolteste øyeblikk?

– Den gangen jeg fremførte en egenprodusert sang i en samling for unge gründere i USA. Da var jeg skikkelig stolt. Og det var jo så masse mennesker der.

– Hva er ditt råd til andre som vil drive med det samme som deg?

– Bare gå for det! Den redselen og frykten for at “shit, jeg har ikke tid til det”, men det er et hav av muligheter når du starter opp for deg selv. Ikke begrens deg til noe lokalt – tenk globalt.

Fakta: 

Hvem: Maiuran Loganathan (17)

Fra: Groruddalen i Oslo

Aktuell: Sammen med Usama Muhammad og fire andre elever fra Elvebakken videregående skole har han utviklet appen Edify, som eleven betegner som “Facebook for Fronter”. Fronter er et program som brukes bl a på videregående skoler. Ideen kom gjennom valgfaget entreprenørskap. 

Kilde: www.magasine.no