Sagt siden sist

 
Foto: FrpMedia
Om innvandring, flerkultur, rasisme og integrering.

– 2016 vil by på utfordringer. Vi må få til hverdagsintegreringen, og vi må skape de nye arbeidsplassene. I Norge har vi, i fellesskap, vist en enestående evne til å finne løsninger. Til å gjøre samfunnet vårt bedre og sterkere. Skritt for skritt. Det er jeg trygg på at vi vil klare også denne gangen.

Statsminister Erna Solbergs nyttårstale 01.01.2016.

– En kan ikke bli båret på gullstol inn i Norge. Det må stilles krav, og det gjør vi med dette forslaget.

Norges nye innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug (bildet), til VG 29.12, etter at hun sendte en rekke forslag om asyl-innstramminger i Norge på høring.

– At Listhaug tror at å flykte fra krig og nød er å bli båret på gullstol, viser hvor totalt uegnet hun er for å håndtere flyktningkrisen.

SVs innvandringspolitiske talskvinne Karin Andersens sterke reaksjon på gullstol-utspillet i et intervju med VG samme dato.

– Vi er helt enig i målet, om at flest mulig asylsøkere skal raskest mulig i arbeid, men vi er skeptiske til flere av metodene for å få det til.

Slik reagerte Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i Norsk organisasjon for asylsøkere, på innstramningsforslagene i samme intervju.

– Reglene har allerede blitt mye strengere bare fra jeg kom, og nå blir de enda strengere. Det kommer til å gjøre det enda vanskeligere for personer som trenger beskyttelse i landet.

Syrisk-palestinske Hassan Alsibai (41) frykter i et intervju med VG 29.12 at få vil klare å innfri kravene som Norges nye innvandringsminister stiller.

 I dag er det etablert mange kristne og katolske skoler. Dersom ikke finansieringsordningen endres, vil vi også få en rekke muslimske skoler i Norge. Vi vet fra andre land at segregerte skoler basert på religion har vært et hinder for god integrering.

Steinar J. Olsen, samfunnsdebattant i en kronikk i Fedrelandsvennen 3. januar.