Sagt siden sist

Per-Willy Amundsen: - Problem: Per-Willy Amundsen, Innvandringspolitisk talsmann for FrP
Om innvandring, rasisme og det siste på integreringsfeltet.

– Enten skal man ties ihjel eller kritiseres på det mest usaklige. Denne gangen var det fortielsen som kom fram. Gir meg assosiasjoner til tidligere Østblokken og Sovjet. 

Slik reagerte samfunnsdebattant og forfatter bak boken Islam. Den 11. landeplage, Hege Storhaug, overfor avisen Dagen, etter å ha blitt erklært som uønsket som foredragsholder for organisasjonen Med Israel for fred (MIFF).

– Jeg skal bidra til å gjøre integreringen i Norge best mulig. Jeg er utrolig glad for at regjeringen og Listhaug har vist meg denne tilliten.

Libe Rieber-Mohn (bildet), til NRK, i sitt første intervju som nyutnevnt sjef for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi)

– Integreringen virker som en illusjon når man ser hva som er resultatene av tiår med innvandring. De (innvandringsliberale partier og organisasjoner) har skapt et miljø der de som har pekt på utfordringene, blir hetset, nedverdiget og ydmyket.

Frps Mazyar Keshvari sier i et intervju med Nettavisen at restriktiv innvandringspolitikk er det viktigste integreringstiltaket. 

– Verdens 1,5 milliarder muslimer har selvsagt ikke noe kollektivt ansvar for hva en massedrapsmann foretar seg, men miksen av homofobi og islam er en livsfarlig blanding. Når ni land praktiserer dødsstraff mot menneskers seksualitet, så er det et bevis på middelalderske holdninger.

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum i sin kommentar, skrevet i kjølvannet av Orlando-massakren, hvor afghansk-amerikaneren Omar Mateen tok livet av et 50-tallsmennesker på homo-nattklubben Pulse 13. juni.

–  Å tigge er ikke en del av noens kultur, ei heller av romkulturen. Å tigge kommer av fattigdom, det er noe du gjør for å overleve fra en dag til en annen. Det er det samme som om norske narkomane skulle tigge fordi det var en del av den norske kulturen, eller av den “narkomane” kulturen.

Mersida Spatalaj, som selv er rom og jobber i organisasjonen Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger, til Dagbladet. Hun reagerer kraftig på historien om den gravide rom-jenta “Amalia” , som ikke får beskyttelse av Barnevernet fordi de mente det “utfra jentas kultur var naturlig at hun tigget”.