Sagt siden sist

 

– Etablerte partier og til dels også medier hatt berøringsangst med sosiale utfordringer knyttet til migrasjon, mangel på integrering og det jihadistiske mørket. Elitene har gitt populistene gode kort for hånden.’

Hans Petter Sjøli i sin kommentar, “Troen på det liberale demokratiet”, lagt ut i VGs nettutgave 24.10.

– Så lenge man kan, skal man jobbe. Hvis de er motstandere av svinekjøtt eller alkohol, må de holde seg unna disse bransjene. Eller forandre seg, og si til seg selv at nå er jeg i Norge, her spiser folk svin, drikker alkohol og viser ansiktet sitt.

Frp-statsråd Sylvi Listhaug sitert i Dagbladet 18.10. Uttalelsen har i etterkant skapt mye debatt.

– Såkalte islamske ekteskap er en urettferdig ordning der menn har større rett til å avslutte ekteskapet når det passer dem. Kvinner har færre rettigheter. Det var interessant å finne ut at dette var såpass utbredt.

Forfatter Åsne Seierstad (bildet) i et NRK-intervju om sin siste bok To søstre, hvor ekteskapene til islamistene Ubaydullah Hussain og Arfan Bhatti blir omtalt.

– Kommunen har et ansvar for å ivareta mennesker som er i nød, det ansvaret kan fint kommunen ta uten å belønne kriminelle med gratis overnatting. Et permanent gratis overnattingstilbud er ikke nødvendig. og kan ikke anses som noe annet enn belønning av ulovlig opphold i Norge.

Gruppeleder i Drammen Frp, Jon Helgheim, i et innlegg til Drammens Tidende, 21.10.

– Vi skjemmes ikke over å gjøre godt mot andre mennesker, selv om de kommer fra et annet land. Vi synes imidlertid ikke at det er bra å beskylde en gruppe mennesker for kriminalitet og at de oppholder seg ulovlig i landet.

Yousuf Gilani (V), Dag Ebbestad (Ap) og Ogg Gusrud og Billy Taranger (begge KrF) i et tilsvar til Helgheim i samme avis, 23.10.