Flere hundre tatt av Interpol for “terrorhjelp”

Hassan Yusuf har bodd store deler av livet i Norge. Likevel ble han utvist fra landet

Samtlige 193 som ble pågrepet i 43 land forrige uke skal ha brukt falske eller stjålne kredittkort til å kjøpe flybilletter, melder TV2.

Aktiviteten Interpol mener de mistenkte har stått for inkluderer identitetstyverier og opprettelse av falske identiteter.

Samordnet aksjon
Politiet slo mellom 10. og 15. oktober til på 189 flyplasser, og ifølge Interpol er 75 flyselskaper og åtte reiseselskaper på nett berørt av den globale aksjonen.

Her, på Interpols hovedkvarter i Lyon, ble aksjonen samordnet.
Foto : Massimiliano Mariani

– Falske nett-transaksjoner er svært lukrativt for organiserte kriminelle og billetter er ofte kjøpt for å legge til rette for mer alvorlig kriminalitet som ulovlig immigrasjon, menneskehandel, narkotikasmugling og terrorisme, skrev Interpol i en pressemelding onsdag.

Anonymitet til bekymring
Ifølge Interpol gjør svindelmetoden det mulig for personer å reise anonymt med fly og dermed unngå å bli fanget opp i grensekontroller på flyplasser.

– Vi kan ikke tillate noen, spesielt alvorlig kriminelle og terrorister, å reise rundt i verden anonymt og sette andre i fare. Den digitale undergrunnen er understøttet av en moden «Crime-as-a-Service»-modell som fortsetter å tilby verktøy og tjenester til personer med kriminell motivasjon, sier Europol-direktør Rob Wainwright.