Hva skjer?

Author Recent Posts Majoran Vivekananthan Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Utrops utgave 26 – 2019 ute nå! - 11.07.2019 Ingen uavhengig jury bak prisutdelingen - 01.07.2019 Rashidi skrev bok om anus - 31.05.2019 Hva skal vi med rollemodeller?Velkommen til feiring av Den Internasjonale Kvinnedagen 8.mars. Vi hyller våre forbilder som kjemper for kvinners […]

Hva skal vi med rollemodeller?
Velkommen til feiring av Den Internasjonale Kvinnedagen 8.mars. Vi hyller våre forbilder som kjemper for kvinners rettigheter i Afrika og resten av verden og  minnes dem med filmklipp, og kulturelle overraskelser.
Tid: 8.mars 2009 kl.11:00-17:00 Registrering: 1100-1130
Sted: Senter for afrikansk kulturformidling (CAK), Pilestredet 75C, Bislett

Trapped in Amber: Angst for a Reenacted Decade

Den internasjonale gruppeutstillingen Trapped in Amber: Angst for a Reenacted Decade kan sees fram til 22.mars. Utstillingen tar sitt utgangspunkt i et spesielt kapittel av Oslos kunsthistorie, Edvard Munchs representasjoner av eksistensiell angst. Utstillingen tester grensene for kulturindustriens stereotyper ved å skape en samtidig versjon av fenomenet Fin de siècle og den angstfokuserte kunstproduksjon fra forrige århundreskifte. Gjennom arbeidene i utstillingen vurderer Trapped in Amber angstens mulige post-kontinentale eksistens i dagens kunstneriske uttrykk.
Tid: 21. februar – 22. mars 2009
Sted: Unge Kunstneres Samfund

Bintou
Norsk-fransk lesning av en sterk afrikansk samtidstekst. Arrangementet inngår i Frankofonidagene 2009 og er et samarbeidsprosjekt med Du store verden. Bintou er 13 år, hun er født i Europa, hvor hennes foreldre kom fra Afrika. Hun er en opprører som ikke underordner seg de voksne, i stedet skaper hun sin egen gjeng, Kjøterne. Kjøterne har egne regler, og hersker i gatene med Bintou som ubestridt leder. Hun føler seg sterk og usårlig – ingen kan stoppe henne! Likevel blir hun overmannet og et offer for tradisjonen.
Tid og sted: 10.mars 2009 kl. 19.30
Sted: Nationaltheatret på Malersalen

Nordic Black Theatre presenterer: ”Spoonface Steinberg”
’Spoonface Steinberg’ av Lee Hall var opprinnelig et BBC
radio-teaterstykke, men har også hatt stor suksess som lydbok, TV-film og på scenen. I stykket møter vi en 7 år gammel autistisk jente som har kreft. Gjennom hennes øyne får vi et fasinerende og engasjerende blikk på menneskene rundt henne. Et alvorlig stykke som samtidig er lett, humoristisk og sjarmerende. Regissøren, Cliff Moustache har valgt sangboka av Norges bestemor av gospel, Ruth Reese som bakteppe. Amina Sewali synger gammel ’spirituals’ over vakker kora spilt av Ablaye Cissoko. Dette gjør stykket enda mer kraftig og engasjerende.
Tid: Spilles fra 4. t.o.m. 12. mars kl. 20.00 (tors 12.3 kl. 12.00)
Sted: Teaterbåten MS Innvik, i Bjørvika Oslo

Fortiet fortid
Åpent møte arrangeres av Qvæn Østlandet (Østlandets kvenforening) med historikeren og forfatteren (og finnmarkingen) Arvid Petterson.
Arvid Petterson som skrev boken ”FORTIET FORTID” om tragedien Norge aldri forstod: Tvangsevakueringen og overvintringen i Finnmark og Nord-Troms under siste verdenskrig. Hvilke konsekvenser fikk det bl. a. for den kvenske minoriteten? Deretter – spørsmål/debatt
Tid: 14. mars 2009 kl 1500
Sted: Sangerhallen, Majorstua T-banestasjon, Oslo