Artisten Turab snakker om livet.
Artistene Turab, Temur og Samir har laget flere videoer hvor de snakker om vennskap, psykisk helse og forventningspress.
14Shares

De snakker om forventningspress. Hvordan kjenner vi at det har blitt for mye press fra andre? Temur snakker om hvordan det var for ham. Trykk her for å se video.

De snakker om klær og stil. Hvordan de opplever negativ sosial kontroll. Hva betyr egentlig negativ sosial kontroll? Trykk her for å se video.

De snakker om vennskap. Hvordan og når kan du snakke med venner om ting som er vanskelige? Og er det OK å være følsom? Trykk her for å se video.

De snakker om hva vi kan gjøre når vi har det vanskelig. Turab, Temur og Samir gir råd. De sier også hvor vi kan få hjelp. Trykk her for å få råd. Trykk her for å høre hvor du kan få hjelp.

Videoene er et samarbeid med IMDi. De har et nettsted som heter Nora. Nettstedet Nora handler om retten til å bestemme over eget liv. Uten overvåkning, kontroll og tvang.

ORDLISTE

forventningspress: å forvente noe er å vente, regne med og håpe på noe. Et press er en belastning, påkjenning, noe som er vanskelig og som kan gjøre oss stressa. Forventningspress handler om at vi føler eller opplever at personer vil at vi skal gjøre ting. Det kan være at vi må se ut på en spesiell måte. Være flinke på skolen og på jobben. Være en god datter eller snill pappa. Dette kaller vi forventningspress.

negativ sosial kontroll: forskjellige former for å sjekke, presse eller true personer for å få personen til leve etter hva familien/grupper synes er best.