Flerkulturell kjærlighet seiret


Foto: Privat
Familien Møller Anwar har trosset kulturelt blodslit. – Om 50 år er vi en vanlig familie.
700Shares

Det har gått ti år siden det første møtet mellom Ine Møller og kjæresten Adeel Anwars foreldre, Zahida Kusar og Jamil Ahmad Quamar. Det endte med total avvisning og til slutt et vondt brudd mellom sykepleieren Ine og overlegen Adeel.

– På den tiden var jeg totalt ødelagt. Blant annet husker jeg at en av pasientene mine luktet av samme parfyme som den Ine brukte. Da pasienten hadde gått, gikk jeg rett inn på toalettet og gråt, sier Adeel til Fredrikstad Blad.

Farfaren til Adeel tok grep og løste familieknuten ved å overtale sønnen og svigerdatteren sin om å akseptere Adeels ønske om å gifte seg med Ine. I dag er de fornøyd med valget, og gir følgende råd til andre foreldre som har barn som vil gifte seg fra en annen kultur.

– Alle må snakke med barna sine. For å forstå dem er det viktig å prate ordentlig sammen. Og vi må respektere alle, uansett kultur. Det har nå blitt forsterket hos oss begge, forteller Jamil og Zahida til Fredrikstad Blad.

I dag driver det travle ekteparet Møller Anwar TM Klinikken i Fredrikstad og er foreldre til to jenter, i tillegg til Ines sønn.