NRK ansetter tre journalister med flerkulturell bakgrunn

Zhilwan Manbari har fått fast jobb i NRK.
Foto: Privat
NRK ønsker å lage innhold for alle minoriteter.

Ingrid Ciakudia-Moxnes, Ragnhild Aarø Njie og Zhilwan Manbari har fått jobb i NRK Oslo Viken. Det skriver Journalisten.

– Vi er skikkelig glade for å ha disse tre på laget. De har sterk erfaring og kompetanse på mangfold, som er svært viktig for oss som skal lage journalistikk som speiler Stor-Oslo. Blant annet fordi én av tre innbyggere i vårt dekningsområde har flerkulturell bakgrunn, sier NRK Oslo og Vikens publiseringssjef i Oslo, Anne Karin Pessl-Keiven.

Ciakudia-Moxnes kommer fra Tønsberg og har kongolesisk bakgrunn. Hun har studert journalistikk og menneskerettigheter på Kingston University i London. Ciakudia-Moxnes har jobbet i Tønsbergs Blad, Gjengangeren, Drammens Tidende, VG, FN, afrika.no og NRK P3.

Aarø Njie kommer fra Oslo og Bærum, og har norsk-gambisk bakgrunn. Hun har jobbet i NRK, A-magasinet, VG, Dagsavisen, Budstikka, D2 og Dagbladet. Aarø Njie har en bachelor i multimedial journalistikk fra Universitetet i Stavanger  og en master i Afrikastudier fra Københavns Universitet.

Manbari kommer fra Kurdistan og kom til Norge i 1999. Han har jobbet i Moss avis og NRK.

Aarø Njie og Manbari har vært FleRe-stipendiater i NRK.

Skole for flinke personer med flerkulturell bakgrunn

I 2008 startet NRK FleRe-programmet. Det er en skole i NRK for flinke personer med flerkulturell bakgrunn. NRK ønsker å få mer flerkulturell kompetanse i NRK. FleRe-programmet varer i 10 måneder. Det er 5 måneder i opplæring og 5 måneder i praksis.

90 personer har fullført programmet fram til nå. Nesten 50 % av de 90 jobber i NRK i dag. Rundt 84 prosent jobber i media (avis, TV, radio, nettsteder, podcaster).

Vil du lese om FleRe-programmet og hvem som deltar? Trykk her.

ORDLISTE

speile: reflektere, vise

dekningsområde: området journalistene skal dekke, fortelle nyheter fra

stipendiat: person som har fått stipend/pengestøtte