Neste års Pride med minoritetsfokus

– Tema for neste års Pride er minoriteter i minoriteten, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride.
Foto: Oslo Pride
Skeive minoritetsgrupper opplever utrygghet. Neste års Pride vil ha fokus på tematikken.

På fredag inviterte regjeringen skeive organisasjoner for å lytte til appellene som skulle holdes på mandagens solidaritetsmarkering etter London Pub-terroren.

Sterke historier fra skeive liv ble delt og viktigheten av synlighet, forsamlingsfrihet og ikke minst trygghet for å være den man er ble understreket.

– Oslo Pride jobber kontinuerlig med sikkerhet. Det handler om fysisk sikkerhet, at våre arrangement skal være sikre steder å komme til for hele den skeive bevegelsen. Trygghet handler også om at det skal være trygt å være den du er, uansett uttrykk og hvem du elsker. Den tryggheten skal vi ta tilbake, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride.

Jobben for skeive minoriteter

Oslo Pride strekker seg også utover landegrensene i solidaritet med skeive i andre land.

– Et lite lysglimt i det vonde som har skjedd er at den skeive bevegelsen blir lyttet til, og at vi i den skeive bevegelsen søker sammen for å finne løsninger. Nå er vi mer samlet, mer synlig, stoltere og sterkere enn noen gang, sier Haugsevje.

Skeive minoritetsgrupper og deres situasjon vil prege neste års arrangement.

– Tema for neste års Oslo Pride er minoriteter i minoriteten. Dialog og tillitsbasert kommunikasjon med de ulike skeive organisasjonene har aldri vært viktigere. Jeg håper derfor at dagens møte er det første av mange, sier Haugsevje.