Lanserer nytt hjelpetilbud med Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise er en av flere profilerte styremedlemmer som Jamal Sheik har nevnt i forbindelse med lanseringen av ARBIN.
Foto: Privat / Richter Frank-Jurgen
Jamal Sheik, mannen bak Instagram-kontoen @rasisme_i_norge, mener at det ikke er et godt nok tilbud for de som blir utsatt for rasisme i Norge. Derfor har han sammen med Prinsesse Märtha Louise, advokat Geir Lippestad og en rekke andre profiler lansert hjelpetilbudet ARBIN.
115Shares

Gjennom Instagram-kontoen @Rasisme_i_Norge, har Sheik vært stemmen for mange som har opplevd rasisme. Han har også drevet innsamlinger for veldedige formål, blant annet for hjelpepleieren Jamshid Faqiri som etter å ha mistet statsborgerskapet og arbeidstillatelsen, ikke kunne betale husleia si.

Nå ønsker han å fortsette arbeidet gjennom organisasjonen ARBIN.

«De som utsettes for Rasisme i Norge har ikke et ordentlig hjelpetilbud de kan ta kontakt med», skriver Sheik i et Instagram-innlegg, hvor han også viser til forskning om at over halvparten av de som søker hjelp etter å ha blitt utsatt for rasisme, opplever å møte behandlere som ikke er kvalifisert til å møte problematikken.»

Märtha-Louise: «Dette trengs dessverre sårt»

«I ARBIN har jeg med et styre med noen av de viktigste stemmene som stiller seg bak formålet om å skape et hjelpetilbud for utsatte for rasisme», skriver Sheik og presenterer styremedlemmene.

De han lister opp er:

  • Leder i Partiet Sentrum og advokat Geir Lippestad
  • Lege samfunnsdebattant og tidligere leder i Ungdom Mot Rasisme, Mina Adampour
  • Leder i Organisasjon Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) Akhenaton De Leon
  • Forfatter og samfunnsdebattant Umar Ashraf
  • Tech Gründer og Foredragsholder Isabelle Ringnes
  • Prinsesse Märtha-Louise

Sistnevnte har ved flere anledninger lagt igjen støttende kommentarer i Rasisme i Norges kommentarfelt. Sheik har selv forsvart Märtha Louise og hennes forlovede Durek Verrett etter at de har blitt utsatt for rasistisk hets.

Prinsessen delte Rasisme i Norges Instagram-innlegg på sin «Insta-story» med følgende budskap:

«Dette trengs dessverre sårt i dette landet. Så stolt over alt du gjør, Jamal, og takknemlig for å være med fra start».