En reise tilbake i tid

Artisten Amalie Hyun Ju Eggen jobber innenfor et bredt felt som danser, skuespiller, sanger og koreograf, og har turnert med artister som Julie Bergan, Madcon, Ylvis, Samsaya og Admiral P. Nå er hun tilbake på Nordic Black Theatre med forestillingen 'Jenta fra Sør'.
Forestillingen 'Jenta fra Sør', som er skrevet av manusforfatter og utøver Amalie Hyun Ju Eggen, har premiere i dag på Nordic Black Theatre i Oslo.
28Shares

Artisten Amalie Hyun Ju Eggen, som er født og oppvokst i Sør Korea, flyttet til Norge som niåring, og er manusforfatter på forestillingen ‘Jenta fra Sør’.

Eggen hadde sin første hovedrolle på Nordic Black Theatre, som Julie i oppsetningen ‘Romeo og Julie in rap’ i 2008, og er nå etter en lang karriere tilbake på teatret med forestillingen ‘Jenta fra Sør’.

Forestillingen skildrer hvordan miljøet gjennom ens oppvekst former og speiler seg i hverandre som puslebiter — veiviser til ens identitet.

Forestillingen spiller i dag, fredag og på lørdag, kl. 19.

Forestillingen er støttet av Kulturrådet Spenn, FFUK og Nordic Black Theatre, og åpner opp for emner som vold i hjemmet, psykiske aspekter, religion, forhold mellom foreldre og barn i et flerkulturelt hjem, sett fra et perspektiv og virkelighet utenfor den norske normen, ifølge presseskrivet.

Forestillingen er delt i to deler, der den første delen er en fysisk levende forestilling. Del to av forestillingen er en digital film.

I den digitale filmen får vi være med til Sør-Korea, til minnene og det underbeviste fra barndommen som finnes der.

Manusforfatter og Utøver: Amalie Hyun Ju Eggen
Regissør: Harry Guttormsen – Del 1
Regissør: Christine Yangco Helland – Del 2
Foto/Film: Magnus Wiig
Lysdesign: Shiva Sherveh
Musikk: Nikolai Nypan
Kostyme: Chris Lee