Maria-Gracia selger et helt spesielt produkt

Tomter-bosatte Maria-Gracia Oommen har et produkt som fikser ødelagte glidelåser.
Foto: Skjermdump/smaalenene.no
Maria-Gracia Oommen har et produkt som fikser ødelagte glidelåser.

Lukkestykker gjør at man kan enkelt reparere ødelagte glidelåser selv, i stedet for enten å måtte bytte hele glidelåsen eller i verste fall kaste plagget.

– Det man gjør er å fjerne den ødelagte glideren eller drageren, for så å sette på ZlideOn. Den er enkel å sette på. Kvaliteten er også veldig god og går ikke i stykker. Den tåler også saltvann, forklarer Maria-Gracia Oommen til Smaalenene.

Tyskfødt Tomter-kvinne

Oommen driver nettbutikken hjemme på Tomter, hvor hun og familien har bodd siden 2018. Foreldrene hennes er fra Peru, men flyttet til Ungarn da de var i 20-årene for å studere. Senere flyttet de til Tyskland, hvor de fikk Maria-Gracia og åtte andre barn.

– Jeg hadde en venn som hadde holdt på med dette tidligere i Tyskland. Han hadde kontakt med oppfinneren i Sverige. Det viste seg at de ikke hadde noen representant i Norge, så tok jeg på meg jobben. Salget har gått gradvis oppover siden jeg startet opp, men fram til nå har det kun vært en bijobb. Jeg har ikke kunnet prioritere nettbutikken nok med tre barn og jobb som språklærer. Men nå begynner barna å bli litt større og drømmen er å kunne gjøre dette til et levebrød etterhvert.