Hassan Nawaz (23) Oslo Høyres yngste heltidspolitiker

Hassan Nawaz
Foto: Privat
Nawaz mener at oppveksten både på Abildsø og i Vestre Aker-strøket Smestad har gitt ham bedre forståelse av utfordringene i byen.
23Shares

Hassan Nawaz (23) blir Høyres fraksjonsleder for helse og sosialutvalget.

– På et tidspunkt i barndommen hadde jeg nesten bare utenlandske venner. Så var jeg den eneste med utenlandsk bakgrunn i klasserommet. Det har gjort at jeg har fått et bredere syn på politikken og byen, sier han til Avisa Oslo.

Viktigste oppgave – å lytte

Høyre-politikeren sier at Oslo fortsatt er preget koronapandemien.

– Den traff meg psykisk også. Jeg levde et liv som 22-åringer flest og måtte som mange andre endre livsmønster som følge av et mer lukket samfunn, sier Nawaz.

– Jeg tror vår viktigste oppgave framover blir å lytte til de som har lidd og de som fortsatt lider i stillhet. De skal vite at vi politikere tar kampen for dem. For eksempel rusavhengige som klart og tydelig peker på rusreformen sammen med all forskning og alle brukerorganisasjoner, sier Nawaz.

Han håper et samlet bystyre kan jobbe opp mot den nye regjeringen for å hamre reformen gjennom.

– Den kampen er overhodet ikke ferdig, sier Hassan Nawaz.

Samtidig som Nawaz blir heltidspolitiker for Oslo Høyre, forlater han sin rolle som Oslo Unge Høyre-leder.

Takker bestefar

Hassan Nawaz benytter også anledningen til å takke Oslo Høyre, familien og ikke minst bestefaren. Mohammad Nawaz var en av arbeidsinnvandrerne som kom til Norge fra Pakistan på 1970-tallet.

Han bodde i en knøttliten leilighet på Tøyen, og jobbet lange vakter på restauranten «Lille Sjef» på Majorstuen. Nå ser Hassan fram til å feire sin nye rolle sammen med bestefaren og bestemoren.

– Jeg gleder meg veldig til å feire med dem og resten av familien, sier Hassan Nawaz til Avisa Oslo.