Abdur på tur

Norsk-pakistanske Abdur Razzaq har egen turblogg.
Foto: Privat
– Jeg har hatt interessen for marka i mange år nå. Da pandemien kom, så ble jeg enda mer aktiv, forteller Mohammad Abdur Razzaq (73) til Nordre Aker Budstikke
274Shares

Jeg heter Abdur og er glad i å gå på tur. Bli med meg på turene mine.

Slik beskriver 73-åringen i egen turblogg, hvor han kartlegger turaktiviteten sin.

Abdur er opprinnelig fra Pakistan, men har bodd mange år i Norge nå. Abdur har i «tidligere liv» jobbet både som ingeniør og lærer, forteller han, men nå er det frivillighet og marka som gjelder, ifølge Nordre Aker Budstikke.

– Jeg startet å gå tur i marka i 2011. Jeg går både lange og korte turer; noen ganger opp til 15 kilometer, det kommer jo litt an på været. Jeg har med mat og drikke. Jeg går ikke på ski, men går på beina. Og ja, jeg passer på å ikke tråkke i løypene da, humrer Abdur.

Som pensjonist er Abdur aktiv turgåer, humørspreder, og frivillig for Røde Kors, på Finnerud.

– Jeg treffer mye folk i skogen, det er veldig hyggelig. Jeg har fått mange nye venner også, noen av dem treffer jeg igjen i marka, på turene mine.

Turgåeren er også aktiv både på TikTok og Youtube:

– I 2019 ble jeg også sponset av Stormberg med turklær. Det var veldig moro, sier Abdur, som forteller at andre turnettsteder og turfortellere også skal ha referert til bloggen hans.

Vil rekruttere flere innvandrere

Abdur har flere samarbeidsplaner i startgropa, men foreløpig er ikke planene ferdigutviklet. Blant annet har det vært planer om en gågruppe for å rekruttere flere, gjerne eldre, med innvandrerbakgrunn med på tur.

Innehaver i Anne på Landet – Café og Cafébil, Bendik Romstad, håper også på at planene blir noe av.

– Jeg har blitt kjent med Abdur gjennom frivillighetsarbeid i Røde Kors. Han er en person med et utrolig smittende godt humør, en humørbombe av en fin og fantastisk fyr. Han snakker med alle om alt, og virkelig binder folk sammen.