Kash ny programleder på Radio Metro

Kashfa Gashamura er ny programleder for programleder for ettermiddagssendingen til Radio Metro.
Foto: Hanne Trollsås Broen
Kashfa Gashamura er tilbake på lufta, denne gangen som programleder for ettermiddagssendingen til Radio Metro.

Gashamura er mest kjent fra TV, blant annet som programleder for Kash og Zook på NRK Super og fra NRK-serien Kash King Hotel, da han reiste sammen med kjæresten Anoushka til Rwanda for å drive bestemorens familiehotell.

Han har også briljert i en rekke musikaler og teateroppsetninger. I tillegg har han lang fartstid fra radio: NRJ, NRK P3 og NRK MP3, ifølge Journalisten.

– Jeg har stor kjærlighet for lyd og radio, og har helt siden jeg sluttet, tenkt at jeg skal komme tilbake. Planen er å gjøre ettermiddagssendingen om til et show, med god musikk og sjarmerende gjester. Lytterne skal vite at det er noe spennende som skjer hver dag, med interessante mennesker på lufta, sier Gashamura i pressemeldingen.

Hilde Apneseth, administrerende direktør i Metro Sounds, er storfornøyd med ansettelsen.

– For oss er det selvsagt en fjær i hatten at en anerkjent medieprofil som Kash overtar som programleder på ettermiddagen på Radio Metro. Kash representerer den yngre delen av lytterne våre, og kommer inn i vår redaksjon med et friskt perspektiv på hvordan vi skal kommunisere med målgruppen, sier hun.

Opprinnelig fra Rwanda

Kash er opprinnelig fra Rwanda, men kom til Norge da han var to år gammel. Han har vokst opp i Ås, og bodd flere år i Oslo, ifølge Wikipedia.

Gashamuras første teaterrolle var i musikalen Hair på Chateau Neuf i Oslo sommeren 2009, i rollen som «Hud Johnsen».

Han spilte den syngende læreren i ti episoder av NRK-serien Lesekorpset fra 2013. Han var også å se i NRK-serien Taxi, som ble vist på TV i 2011, og høsten 2016 var han en av deltakerne i Stjernekamp på NRK.