Vil bli Miss Universe

Emeriin Jeolina Jorseph mener det er vanskelig å ha en karriere som modell, men hun er villig til å gjøre et forsøk
Foto: Privat
Emeriin Jeolina Jorseph blant 24 av 150 deltagere igjen i Miss Norway. – Konkurransen har gjort at jeg både kler og oppfører meg bedre, og har større respekt for meg selv. Jeg føler meg mer som en kvinne, sier hun. 

Emeriin Jeolina Jorseph (23) har kommet videre fra semifinalen i Miss Norway og er et steg nærmere å bli kåret til Norges vakreste. Vinner hun Miss Norway, får hun representere Norge i Miss Universe som går av stabelen i Las Vegas mot slutten av året. 

– Kan du si litt om deg selv? 

– Jeg er født i Norge og oppvokst på Ekeberg i Oslo, men har tamilsk bakgrunn. Jeg jobber til daglig i helsevesenet. Jeg er en aktiv person som har gått på fotball, håndball og vært med i kirkekor. I tillegg har jeg holdt på med indisk dans i over ti år.

– Har du gjort noe lignende før? 

– Jeg var i modellbransjen i fem år, fra da jeg var 16 til 21, hvor jeg var med i reklamer. Jeg fikk også tilbud om å være med i tamilske filmer, men takket nei. Jeg var ikke klar for det. Da jeg ble 21, følte jeg at denne typen jobber begynte å bli overfladisk og sluttet med det. 

Emeriin Jeolina Jorseph.
Foto : Privat

Jeg har to forskjellige kulturer i meg og det har gjort meg tilpasningsdyktig med flere verdier.

– Hva må til for å bli Miss Norway? 
– I motsetning til å være modell, krever slike konkuranser mye arbeid. Det er noe du jobber for og det går ikke bare på skjønnhet. Du må for eksempel skaffe aktivitetspoeng, og det gjør du ved å skaffe sponsorer, gjøre veldedighetsarbeid, foto-shoot, og blogge. Slike skjønnhetskonkurranser som Miss Norway handler ikke bare om skjønnhet, men også deg som person. 

– Hvorfor er du med i Miss Norway?

– Det gir meg selvtillit og er et punkt i min “livsmål-liste”. Også er det gøy og utfordrende å delta på noe slikt. Selv om jeg er for likestilling mellom kvinner og menn, merker jeg at konkurransen gjør meg til et bedre menneske. Jeg både kler og oppfører meg bedre, og har større respekt for meg selv. Jeg føler meg mer som en kvinne. 

– Hva tenker du om å ha en annen bakgrunn enn mange av de andre deltagerne?

– Det kan både være en fordel og en ulempe. 

– På hvilken måte?

– Fordelen er at jeg kan tilpasse meg bedre. Jeg har to forskjellige kulturer i meg og det har gjort meg tilpasningsdyktig med flere verdier. Samtidig så ser jeg annerledes ut enn de andre deltagerne, og har ikke det nordiske utseende. Det er viktig å huske på at vinneren skal videre til Miss universe, som er en internasjonal konkurranse, og da kan det være en fordel å se annerledes ut.

– Hvordan forholder familien din seg til konkurransen?

– Foreldrene mine har støttet meg hele veien. Når det er sagt, så er de også litt forsiktige. Det er ikke lett å komme langt i dette yrket. 

– Hva er fremtidsplanene dine? 

– Det er veldig vanskelig å svare på. Det spørs jo litt hvor langt jeg kommer i konkurransen, men jeg vil uansett drive med noe innenfor denne retning. Kanskje ikke på fulltid, men definitivt som noe ved siden av. Jeg har allerede blitt kontaktet av mange, så mulighetene er der. Jeg har også startet en cateringtjeneste, men fokuset er nå på misse-konkurransen, så den er lagt på vent. 

FAKTA
Navn: Emeriin Jeolina Jorseph (23)
Bakgrunn: Født i Norge, tamilske røtter
Aktuell: Miss Norway
Positive sider: Positiv, smiler mye, selvdisiplinert
Negative sider: For selvkritisk, stole mer på seg selv