ZadeKing med sommersingel

ZadeKing har gitt ut ny sommersingel
Den norske afropop-artisten ZadeKing er ute med ny musikk.

ZadeKing har spredd positiv energi med låter som «Hola Mamacita», «Ta det rolig» ft. Morgan Sulele, og «Kumbaya».

30-åringen er født i Ålesund og heter Sade Hussein. Han har hatt flere radiolistinger på mP3, P3 og P3X og har på veien generert mer enn 10 millioner streams. Hans ærlige tekster og skinnende personlighet sørger for høy energi på scenen og lav terskel for feststemning i publikum.

– Altså, alle har hatt eller har et crush som kan få deg til å glemme sunn fornuft..så man gjør kanskje noe for denne personen eller med for den slags skyld, som man kanskje kommer til åangre på senere. Noen som det er verdt å gjøre noe dumt med, sier han til Sony Music Norway.

Vokst opp i Halden

ZadeKing sier til D2 at han er formet av oppveksten i Halden. Han var en av få innvandrerbarn på Risum ungdomsskole, og snakker som «haldensrær» flest, med tykk l.

Oppveksten gjenspeiles også i musikken hans.

– Jeg merker på både venner og bekjente at mange synes jeg bør lage hardere musikk, og ikke bare partylåter. Folk vil jeg skal være tøffere og mer «real», og ikke bare være gladgutt. Men dette er slik jeg er! Jeg vil lage positiv musikk.

Utfordrer forventninger

Som artist bryter ZadeKing med både de musikalske og språklige forventningene omgivelsene har til en «urban» artist med afrikanske røtter.

– I Halden er jeg for mye utlending, i Oslo er jeg for norsk. Men jeg tenker ikke så mye på dette. Hvis jeg hadde begynt å rappe om penger, dop og damer, ville alle jeg vokste opp med avslørt meg som «fake». Jeg er ikke en person som kan lage hard rap. Det vil si; jeg kan gjøre det, men da blir det ikke ekte.