Takker Justin Bieber for journalistkarrieren

TV 2-journalist Rano Tahseen sier medienes største utfordring å nå ut til yngre mennesker.
Foto: Privat
TV 2s Rano Tahseen sier mediehusene må bli flinkere til å reflektere rundt egne vurderinger.
9Shares

Tahseen (26) er journalist for TV 2 i Bergen, og verifiserer i prosjektet Faktisk verifiserbar.

Norsk-kurdiske Tahseen har tidligere jobbet som tilkallingsvikar i VGs nyhetsredaksjon i halvannet år etter endt studietid i Bergen. Høsten 2019 fikk hun ny fast stilling som reporter i innenriksavdelingen i TV 2.

– Jeg er veldig takknemlig og stolt for den tilliten og muligheten jeg har fått i en så ung alder, sa Tahseen til Medier24.

Skrev Bieber-blogg

Når Journalisten spør om hvem hun ville hatt mest lyst til å intervjue til ansikt, sier hun:

– Flaut å si det, men jeg tror kanskje det måtte være Justin Bieber. En fun fact om meg er at jeg stod bak Skandinavias største Justin Bieber-blogg i sin tid. Det var slik jeg fikk jobb i mediebransjen. Så jeg kan vel på en måte takke Bieber for at jeg har jobb som journalist den dag i dag.

– Men fra spøk til alvor: Det måtte være den kurdisk/danske forfatteren Sara Omar. For en forfatter, og for en sterk og viktig historie hun har.

Nå ut til yngre

Hennes tips for å finne de gode sakene er:

– Notere ned alle ideer man kommer på underveis i hverdagen. Overhørt noe på bussen eller tenkt på noe bra i dusjen? Skriv det ned. Ellers kommer de beste sakene av gode diskusjoner med kolleger. Sosiale medier er heller ikke feil plass å lete.

Ifølhe Tahseen er medienes største utfordring å nå ut til yngre mennesker.

– Det er vanskelig å få unge folk inn på sakene vi lager, til tross for svært god journalistikk. Her tror jeg løsningen er å oppsøke yngre på deres plattformer og lage journalistikk som interesserer unge.