Sayed skriver i en SMS til NTB at partiet har nok av andre gode kandidater å velge mellom.
– Så det har jeg ingen ambisjoner om, svarer han på spørsmål om han ønsker å bli ny nestleder i KrF.
Vårt Land har tidligere omtalt Sayeds manglende nestlederambisjoner.
KrFU-lederen ute av listen
Den tidligere Sokndal-ordføreren er innstilt som førstekandidat for Rogaland KrF til stortingsvalget neste år. KrFU-leder Hadle Bjuland ønsket også denne plassen, men fikk i stedet tilbud om andreplassen. Det takket han nei til.
Bjuland har i motsetning til Sayed åpnet for å bli nestleder i partiet.
– Jeg har blitt utfordret til å være kandidat til en høy plass på stortingsvalglisten i Rogaland, og er motivert til å gjøre en jobb for fylket og KrF fra en slik rolle – hvis partiet ønsker det, skriver Sayed.
Kampen om førsteplassen på stortingsvalglisten blir avgjort på Rogaland KrFs nominasjonsmøte 5. november.
Peker på Sayed
KrF skal velge ny ledertrio på et ekstraordinært landsmøte i januar. Fylkeslagene er blitt bedt om å spille inn navn til valgkomiteen innen 1. oktober.
Dag-Inge Ulstein avviste lenge at han var aktuell som ny partileder, men snudde forrige uke. Nåværende nestleder Ida Lindtveit Røse bekrefter overfor NTB at også hun ønsker å fortsette.
Selv om Sayed nekter for at han ønsker å bli nestleder, er hans navn blitt spilt inn til valgkomiteen. Vestfold KrF peker på Sayed som partiets andre nestleder, forteller fylkesleder Ole Døvik til NTB.
Også Trøndelag KrF mener det andre nestledervervet bør gå til Rogaland.
– Vi er klar over diskusjonen som går i Rogaland, og har egentlig anbefalt at den som blir nominert på førsteplass i Rogaland, kan bli nestleder, sier fylkesleder Geirmund Lykke.
Vil bytte ut Røse
I Akershus har Bjuland vært nevnt som en mulig andre nestleder, men det skal fylkespartiet nå ta en ny runde på, forteller fylkesleder Eva Høili. Grunnen er at KrFU-lederen likevel ikke fikk førsteplassen i Rogaland.
Akershus KrF skal ta en endelig beslutning om hvem de ønsker i ledelsen på fredag, men har foreløpig landet på Ulstein som ny leder og Røse som nestleder, forteller Høili.
Vestfold KrF foreslår på sin side å bytte ut Røse med Jorunn Gleditsch Lossius.
Lossius er fylkesleder i Agder og favoritt til førsteplassen på den felles stortingsvalglisten til de to valgkretsene i fylket. Hun er også spilt inn som ny nestleder i partiet av et enstemmig fylkesstyre i Agder.
– Dersom jeg skulle være så heldig å få en stortingsplass fra Agder, er jeg jo forberedt på å ta et ansvar når det gjelder partiet i en eller annen rolle, har Lossius tidligere uttalt til NRK.
Stortingsplass kan avgjøre
I dag har KrF tre representanter på Stortinget. Disse er fra Vest-Agder, Rogaland og Hordaland.
Fylkesleder Ole Døvik i Vestfold påpeker at Lossius ser ut til å få en sikker stortingsplass. Det kan bli vanskeligere for Røse, som stiller fra Akershus. Lossius tapte kampen om nestledervervet til Røse på KrF-landsmøtet i fjor.
Lederen for valgkomiteen, Reid Ivar Dahl, har sagt at det er naturlig at en av de tre i KrF-ledelsen sitter på Stortinget. Ulstein har slått fast at han ikke ønsker en ny periode på Stortinget. Røse svarer ikke på om hun ønsker seg stortingsplass.
– Nå skal partiet få komme med sine forslag, og valgkomiteen jobbe fram en innstilling fram til ekstraordinært landsmøte i januar, skriver hun i en SMS til NTB.
Vil ha comeback for Syversen
Også Trøndelag og Østfold ønsker Ulstein som ny partileder og Røse som nestleder. Ulstein er dessuten spilt inn som ny KrF-leder av hjemfylket Vestland.
Fylkesleder Geirmund Lykke i Trøndelag håper han ombestemmer seg om stortingsplassen.
– Det å sitte på Stortinget gir en annen mulighet for synlighet, og man får være tett på sekretariatet i Stortinget. Det har også en økonomisk side. Hvis han ikke er stortingsrepresentant, må partiet lønne ham på en annen måte, og det er ikke helt enkelt det heller.
Vestfold har på sin side spilt inn to navn til partiledervervet: Ulstein og KrF-veteran Hans Olav Syversen. Begge fikk like mange stemmer, forteller fylkesleder Ole Døvik.
Syversen var stortingsrepresentant for Oslo i en årrekke, men forsvant ut av Stortinget i 2017.
En rekke fylkespartier forteller at de skal bestemme seg for hvem de ønsker inn i ledelsen i løpet av denne uka.
(©NTB)