Kjendiser til Solberg: Evakuer barn fra Moria!

Skuespiller Helene Bergsholm (øverst til venstre) er blant kulturpersonlighetene som på sosiale medier oppfordrer statsministeren til å hente barn fra Moria-leiren.
Foto: Instagram
Kulturpersonligheter og vanlige folk oppfordrer Erna Solberg og regjeringen til å evakuere barn fra Moria-leiren.
628Shares

– Vi ser det beste og verste av mennesker når vi nå står i en krise. Kanskje kan vår egen uro øke medfølelsen med mennesker på flukt, og kanskje kan vi lettare kjenne på hva som blir viktig når verden rundt rakner, skriver artisten Marthe Valle i et Facebook-innlegg, ifølge framtida.no.

Valle har skrevet innlegget, som har fått 3000 delinger på Facebook, sammen med anestesilegene Anne Cecilie Tvedten og Hanne Edøy Heszlein-Lossius, samt barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk.

Urolige

Som helsearbeidere er de svært urolige for mennesker som sitter i flyktningleiren Moria på Lesvos.

– Som mangeårige frivillige i leire og på strendene ved Europas yttergrenser, er vi også livredde for hva som venter mennesker i flyktningleire på de greske øyene når koronaviruset når tusenvis av dårlig ernærte, kalde og internerte mennesker uten sanitære forhold, skriver de i innlegget.

Kampanje på Instagram

Samtidig deler både privatpersonar og kulturpersonligheter på Instagram en klar oppfordring til Erna Solberg og regjeringen om å evakuere barna fra Moria. Kampanjen kommer som følge av at korona-utbruddet og den nasjonale karantenen har utsatt en planlagt markering 11 mars.

Skuespilleren Helene Bergsholm, klesdesigneren Jenny Skavlan og Exits Tobias Santelmann er blant folk som har postet oppfordringen.