Sikher gir mat til Oslos fattige

Sikhmenigheten på Alna hjelper matserveringen på Fattighuset under krisetiden med den tradisjonelle ris og curry.
Foto: Facebook/oslogw.no
Sikh-menigheten på Alna fikk vite gjennom sosiale medier at Fattighuset i Oslo sentrum slet med å gi mange nok mat under smittekrisen.
1.4K+Shares

Fattighuset på Grønland i Oslo opplever økt pågang under koronaepidemien, ifølge Aftenposten.

Nå får de hjelp fra uventet hold. Sikhsamfunnet reagerte for et par uker siden på en Facebook-post fra Fattighuset.

– Ganske trist. De beskrev situasjonen til dem som har minst. Vi følte at vi må gjøre noe, forteller norsk-sikhen Balraj Singh til VG.

I løpet av denne uken leverer menigheten til sammen 850 måltid.

– Vi har dessverre ikke klart å følge opp dette på en god måte enda. Av hensyn til de som bidrar og maten som leveres kan vi ikke ha for mange som hjelper samtidig og vi forsøker å unngå for mye sirkulasjon av mennesket. Vi beklager dette og håper på forståelse, skriver menigheten på sin Facebook-side.

Hjelp som selvfølge

Tidlig om morgenen kommer de frivillige til sikhenes gudshus, Gurdwara, på Alna i Oslo. Sikhene binder opp det lange skjegget, bruker munnbind, plasthansker, passer på å holde avstand til hver andre, og er ikke mer enn fem personer i samme rom under kokingen.

I forsamlingslokalet kokes det curry på kikerter og ris, så kjøres maten til Fattighuset i sentrum.

Her har en representant for sikh-menigheten ankommet Fattighuset med mathjelp.
Foto : Facebook/oslogw.no

– Problemet vårt er at vi ikke er så kjente. Vi får ikke besøk av hjemløse. I hverdagen går maten til sikher. I perioder har vi delt ut mat på Jernbanetorget, forteller Balraj Singh til

Han ser dette som en en selvfølge, og åpner for å lage mat også til andre humanitære organisasjoner eller helseinstitusjoner i pandemien.

– Dette går til en god sak. Andre gjør mer enn oss i krisen, men vi føler at det er en viktig del av vår tradisjon og religion å drive med veldedighetsarbeid. Vi bidrar på vår måte. Dette er en selvfølge for oss