Vil ha strengere innvandringspolitikk

Stefan Heggelund (H) mener trangere budsjetter vil gjøre det nødvendig å kutte i offentlige utgifter og ta imot færre innvandrere.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Stortingsrepresentant for Høyre, Stefan Heggelund, tar nå til orde for en strengere innvandringspolitikk i Norge etter koronakrisen.
263Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)
Heggelund mener trangere budsjetter vil gjøre det nødvendig å kutte i offentlige utgifter og ta imot færre innvandrere.

Heggelund, som representerer Oslo Høyre på Stortinget, sier til Aftenposten at partiet bør gå til valg på en strammere innvandringspolitikk enn de har i dag.

– Vi må gå til valg med konkrete forslag om å bruke mindre penger slik at vi kan bevare velferdsstaten for fremtidens generasjoner. Koronaen har tydeliggjort dette i n-te potens.

Derfor vil han blant annet stramme inn Høyres innvandringspolitikk:

– Integreringstiltak, som bosetting og så videre, koster mye penger. I fjor brukte vi over 9 milliarder kroner på integreringstiltak for flyktninger og familieinnvandrere. Til sammen var integreringsbudsjettet på over 11 milliarder kroner. Så kan man spørre seg om hvor godt man lykkes.

Heggelund foreslår to grep: å stramme inn reglene for familieinnvandring og å kutte antall kvoteflyktninger. Han viser til at rundt 5000 fikk asyl i Norge i fjor, mens det kom 11.700 familieinnvandrere.

– Det er for få land som bidrar for kvoteflyktninger. Jeg mener vi kan betale andre land over bistandsbudsjettet for å ta imot kvoteflyktninger, og i tillegg gi den enkelte flyktningen penger. Da hjelper vi flere flyktninger, og vi hjelper FN, samtidig som vi belaster budsjettet mindre.

I år skal Norge ta imot 3000 kvoteflyktninger, samme antall som i fjor. Heggelund vil tilbake til 2013-nivå, det vil si ca. 1000.