FN kritiske til Norges ventestrategi

UNHCR-leder i Hellas, Philippe Leclerc, kommer med sterk kritikk av Norges ventestrategi på enslige mindreårige som sitter fast i Moria-leiren.
Foto: Instagram
FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) mener regjeringens betingelser for å hente barn fra de greske leirene er uheldig.
127Shares

– Ingen land bør stille betingelser for å delta i relokaliseringen, sier Philippe Leclerc, UNHCR-leder i Hellas til TV 2.

Tolv land har lovet å bli med på EUs plan om relokalisere 1600 barn fra de overfylte greske leirene. Norge er ikke en av disse landene.

– Vi trenger Norges bidrag. Behovet for relokalisering er enormt.

Vil at Norge relokaliserer

Leclerc understreker at Norge er kjent som et ansvarlig, humanitært og solidarisk land. Han har derfor en klar beskjed til norske myndigheter:
– Bli med på relokaliseringen så raskt som mulig. Hellas må gjøre sin del, men vi forventer at resten av Europa stiller opp også, inkludert Norge. Se til Sveits, de har sagt seg villige til å ta imot barn selv om heller ikke de er medlem av EU.

Justisdepartementet vil ikke å svare på UNHCRs kritikk av betingelsene Norge stiller.

– Slik vi forstår Sveits, så har de sagt ja til å ta mot rundt 20 enslige mindreårige som har familietilknytning til landene i henhold til forpliktelser i Dublin-regelverket, sier statssekretær i justisdepartementet, Hilde Barstad (H).