«Flyktningmarionett» skal gå fra Syria til Storbritannia

Gigantdukken "Lille Amal" skal reise 8000 kilometer fra Syria til Nord-England for å skape oppmerksomhet om flyktningers situasjon.
Foto: Faksimile
Kunstproduksjonen "Lille Amal" har som formål å dramatisere flyktningbarns historier.
9Shares

Kunstprosjektet The Walk har som hovedperson en gigantisk dukke som forestiller en ni år gammel flyktningjente. Gigantmarionetten på tre meter skal reise 8000 km fra den tyrkisk-syriske grensen gjennom Europa til Manchester, melder The Guardian.

“Lille Amal” skal gå gjennom Tyrkia, Hellas, Italia, Sveits, Tyskland, Belgia og Frankrike før hun ankommer Storbritannia neste sommer. Gigantsdukkens reise skal forestille en flyktningjente som er på jakt etter moren sin.

I sin reise skal gigantdukken stoppe blant annet i Roma og Paris, hvor det skal det opprettes en utendørsinstallasjon av en flyktningleir. Videre tar den turen via den engelske sørkysten i Folkestone og London, før ankomst til Nord-England.

Offentlig kunstbegivenhet

Stephen Daldry, regissør i britiske Good Chance Theatre, som står bak The Walk, sier prosjektet er et av de mest ambisiøse offentlige kunstverk som noen gang er forsøkt.

– Lille Amals historie overskrider grenser og språk for å vise utfordringene flyktningbarn møter. Men hun er også en figur med stort håp, sier han til The Guardian.

Kunstnerisk leder Amir Nizar Zuabi hevder The Walk synliggjør flyktningers potensial, ikke bare deres alvorlige situasjon. Han forsikrer at kunstprosjektet skal overholde korona-regler.

– Verdens oppmerksomhet er andre steder akkurat nå, noe som gjør det viktigere enn noensinne å gjenopprette samtalen om flyktningkrisen og endre fortellingen rundt den. Flyktninger trenger mat og tepper, men også verdighet og en stemme.