Her leverer de nesten 90.000 underskrifter til statsministeren

#50ERIKKENOK er slagordet til gruppen som ønsker å ta imot flere flyktninger fra Moria enn det regjeringen har besluttet.
Foto: Kristina Quintano
Da ingen fra regjeringen dukket opp på Redd Barnas Moria-markering utenfor Stortinget, ble underskriftene levert på døra til statsministeren.

Lørdag ettermiddag arrangerte Redd Barna en markering utenfor Stortinget. Der skulle det holdes appeller og tennes 2487 lys – ett for hvert barn i Moria flyktningleir, skriver TV2 nyheter.

I tillegg skulle 86.186 underskrifter overrekkes regjeringen, men da ingen fra regjeringen møtte opp, måtte de finne en alternativ løsning.

– Når ikke regjeringen vil møte oss utenfor Stortinget, så må vi gå hjem til statsministeren. Vi vil overlevere dette postkortet med 90.000 underskrifter, sa generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange, til TV 2.

Dette gjorde de for å være sikre på at statsministeren får det med seg.

– Uverdig

Det er nesten tre måneder siden brannene i den greske flyktningleiren. Norge forpliktet seg til å ta 50 flyktninger til Norge, men enda har ingen satt sin fot på norsk jord. Det opprører generalsekretæren.

– Det er helt uforståelig, og så uverdig. Forholdene i leiren var helt forferdelige før brannen, og etter brannen har det blitt enda verre.

De 50 vil neppe komme til Norge før neste år.

– Vi kan ikke bare hente folk, sa justisminister Monica Mæland (H) under en spørretime tidligere i november.

Les hele saken her.