Oslo-fylkesleder Geir Ugland Jacobsen ekskluderes fra Fremskrittspartiet

Advarer de som ønsker å trekke FrP i nasjonalkonservativ retning

Nestleder Sylvi Listhaug (Frp) advarer de av partiets medlemmer som skulle ønske å trekke partiet i nasjonalkonservativ retning.
Foto: Justis- og beredskapsdepartementet
Oslo Frps fylkesleder Geir Ugland Jacobsen er ekskludert fra partiet etter et sentralstyremøte i partiet tirsdag ettermiddag. Årsaken er blant annet at han ønsket å trekke partiet i en nasjonalkonservativ retning.

Ugland Jacobsen, som er fylkesleder i Oslo Frp, kan anke eksklusjonen inn for Frps landsstyre. Ankefristen er to uker, skriver Aftenposten.

Oslo Frp settes også under administrasjon.

Bakgrunnen for konflikten er flere uttalelser fra fylkeslederen som blir tolket som mistillit mot partileder Siv Jensen. I juni uttalte han blant annet i Finansavisen at han ville vrake Jensen fra stortingslista i Oslo, og senere har han sagt at han vil dra partiet i nasjonalkonservativ retning. I sommer fikk Ugland Jacobsen gjennomslag i fylkespartiet for en resolusjon om å gjøre partiet til et «patriotisk fyrtårn.»

– Man må forholde seg til det et stort flertall har slått fast – og enten forholde seg til det eller finne noe annet å gjøre, uttalte Siv Jensen til NTB tidligere tirsdag.

Fremskrittspartiet definerer seg selv som et liberalistisk folkeparti, en beskrivelse partiets landsmøte stiller seg bak.

Listhaug: – Da får man finne seg et annet parti

Nestleder Sylvi Listhaug (Frp) advarer de av partiets medlemmer som skulle ønske å trekke partiet i nasjonalkonservativ retning.

– Da får man finne seg et annet parti å drive politikk fra, fordi Fremskrittspartiet skal være et liberalistisk folkepart videre, sier Sylvi Listhaug på Politisk Kvarter i morges.