Lever i konstant angst

Slår hardt ned på uliktenkende: regimet i Iran fortsetter sin kompromissløse undertrykking av opposisjonelle. Iranske asylsøkere i Norge lever i frykt for å bli sendt tilbake til hjemlandet.
Foto : facebook.com
Hassan Lameie har de siste to månedene tatt til seg kun vann og litt søt te. Nå er han både syk og trøtt, men velger å fortsette sultestreiken han fører mot regimet i Iran.
0Shares
43-åringen kom til Grong for over tre år siden, etter å ha sittet flere år i iransk fengsel på grunn av sin politiske aktivitet. Nå frykter han for å bli sendt tilbake til hjemlandet.
– Jeg lever i konstant angst for å bli returnert til Iran, og jeg er redd for at jeg ikke skal se morgendagen. Nå er situasjonen min ille, men jeg fortsetter sultestreiken, sier Lameie, som nå bor på Langnes i Grong, til Namdalsavisa.
Ingen fremtid i hjemlandet
Bakgrunnen for at han innledet en sultestreik for over to måneder siden, henger sammen med at 13 iranske fanger startet en sultestreik, for å lede oppmerksomheten på de forholdene innbyggerne i Iran lever under.
– Mennesker blir fengslet, torturert og henrettet på grunn av sine politiske idealer. Jeg ber om at myndighetene gir meg en ny sjanse. I Iran har jeg ingen framtid uansett, sier Lameie til namdalsavisa.no.