Stappfullt på Melafestivalen til tross regnvær

Den flerkulturelle Melafestivalen gikk av stabelen for åttende gang i helgen. Arrangementet kunne tilby publikum et variert program med både mat, musikk, kunstutstillinger og film.

Selv om Melafestivalen er over for denne gangen, kan festivalsjef Khalid Salimi se tilbake på årets arrangement med stolthet. Hundretusener trosset regnværet for å få med seg årets flerkulturelle begivenhet.

– Å se at vi klarer å fylle hele rådhusplassen er et tegn på den gode utviklingen vi opplever, forteller en stolt Salimi til Utrop.

Mye nytt
Årets festival, den åttende i rekken, hadde mye mer å tilby enn de foregående årene. I år valgte arrangørene å spre musikken rundt i forskjellige bydeler og flere steder i sentrum, under konseptet Gatemela. Holmlia, Haugenstua, og Vaterlandsparken ble gjort om til internasjonale musikkscener.

– Vi fikk veldig god respons på Gatemela så dette er noe vi vil fortsette med. Gatemela gir publikum i de forskjellige bydelene et eierskapsforhold til arrangementet, sier Salimi.

Men det var ikke bare Gatemela som var nytt i år. Under Club Mela ble Mela-artister engasjert til å spille på en rekke av Oslos klubber, og MelaVisjon viste en serie spennede kortfilmer fra hele verden.

– Med Melavisjon, ville vi vise en del av virkeligheten rundt om i verden med små kortfilmer mellom musikkinnslagene. Det er viktig at folk også får med seg realitetene i byer som Mumbai og Karachi, forklarer Salimi.

 
Foto : Kristian Mendoza
Celebert besøk: Det var mange kjendiser under åpningseremonien i Oslo rådhus den 14. august. Her sitter festivalsjef Khalid Salimi sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre og Oslo-ordfører Fabian Stang.

 
Foto : Kristian Mendoza
Bra oppmøte: Artistene kunne ikke akkurat klage over laber oppmøte under årets Melafestival.

 
Foto : Kristian Mendoza
Med barn i sentrum: Barna fikk også sin egen dose festivalliv i et av teltene på festivalområdet. Her leker Tira og Mirasol (2) med Kaja Jamtlie.

 
Foto : Kristian Mendoza
Fikk fart på publikum: Gruppa Dhol Foundation fikk publikum til å danse med sine suggerende rytmer.

 
Foto : Kristian Mendoza
Liker det fargerike: – Vi synes Aker Brygge får litt farge og blir spennende under Melafestivalen, sier Pamini Jeyarajan og Tamilini Siralingam.

 
Foto : Kristian Mendoza
Rocket publikum: Det pakistanske rockebandet Overload med sanger Meera Shafi i spissen ga publikum en rockeopplevelse utenom det vanlige.

 
Foto : Kristian Mendoza
Rocket publikum: Det pakistanske rockebandet Overload med sanger Meera Shafi i spissen ga publikum en rockeopplevelse utenom det vanlige.

En lang prosess
Å arrangere en festival, er en lang prosess og Mela er ingen unntak. Siden oktober i fjor har Salimi jobbet med arrangementet.

 – Vi starter å jobbe med programmet allerede i oktober. Artister fra hele verden inviteres så dette må planlegges i god til før, sier Salimi.

Selv om planleggingen for neste års arrangement er rett rundt hjørnet, vil Salimi fortsette å følge opp den gode trenden fra årets festival.

– Vi vil fra nå av fortsette med GateMela, Melavisjon og Clubmela, og jobbe videre for å finpusse og beholde den gode tradisjonen, sier Salimi.