Får stipend for å dra på utveksling til USA

Mehdi Ettehadulhagh (16) har fått tildelt et stipend fra ungdomsorganisasjonen Youth For Understanding (YFU) og ISCO group for å ta et utvekslingsår i USA. Dette er første gangen dette stipendet, som skal dekke lommepengene under oppholdet, deles ut.

– Det er flere grunner til at vi deler ut dette stipendet, sier Heidi Furustøl fra YFU.

For det første er det fordi YFU gjerne vil at flere elever med flerkulturell bakgrunn skal dra på utvekslingsprogrammene deres. For det andre er det for å vise samarbeidslandene våre at Norge er et flerkulturelt samfunn.

– Mange amerikanere tror at alle nordmenn er blonde og blåøyde og det prøver vi å gjøre noe med, sier Furustøl.

Stipendet er på 25.000 kroner og skal dekke lommepenger under oppholdet. Skole og reisepenger blir dekket av Statens Lånekasse.

Moden for alderen
Mehdi Etterhadulhagh går på Lørenskog Videregående. Det var mange grunner til at akkurat han ble plukket ut.

– Mehdi er utrolig moden for alderen. I tillegg er han engasjert og arbeidssom og dessuten veldig motivert for å ta et utvekslingsår, sier Furustøl.

Det er også det inntrykket Utrop sitter igjen med etter å ha snakket med ham.

– Jeg gleder meg utrolig mye. Det blir spennende å se hvordan en amerikansk familie lever og hvordan skolesystemet fungerer, sier han.

Han håper han kommer til å lære masse og få gode erfaringer som han kan bære med seg videre i livet.

Vil studere medisin
Mehdi er en arbeidssom kar som gjør det godt i omtrent alle fag. Når han blir stor har han lyst til å bli lege.

– Slik kan jeg bidra til å gjøre noe nyttig for samfunnet. Folk kommer jo alltid til å være syke og da kan jeg alltid ha noe å bidra med, sier han.

ISCO group

ISCO group driver blant annet med lederrekruttering og vil med dette stipendet bidra til å utvikle gode lederkandidater med flerkulturell bakgrunn