Verdt å få med seg

Author Recent Posts Lan Marie Berg Latest posts by Lan Marie Berg (see all) Nye etniske opptøyer i Sør-Afrika - 28.09.2009 Nye etniske opptøyer i Sør-Afrika - 28.09.2009 Verdt å få med seg - 28.09.2009 Konserter på CosmopoliteLørdag 3. og søndag 4. oktober:Artisten “TITI”- The Senegambian Mbalakh Diva spiller for første gang i Norge.Tidspunkt: 20:00Inngang: […]

Konserter på Cosmopolite
Lørdag 3. og søndag 4. oktober:
Artisten “TITI”- The Senegambian Mbalakh Diva spiller for første gang i Norge.
Tidspunkt: 20:00
Inngang: 250,-

Mandag 5. oktober:
Rumi Ensemble & Alireza Ghorbani blander sufi-tradisjonen og vestlig, klassisk musikk
Tidspunkt: 19:00
Inngang: 175,-

Torsdag 8. oktober:
Listen! with friends er et norsk jazzensemble som spiller en blanding av skandinavisk og syrisk musikk. Listen! turnerte i Syria i fjor og der møtte de lokale artister som de senere inkorporerte i bandet. Resultatet har blitt en fin blanding av norsk folkemusikk med arabisk preg.
Tidspunkt: 19:00
Inngang: 175, –

Fredag 9. oktober
Jr Walker’s Allstar Band er verdenskjent som den “Ultimate Motown Party Bandet”, Jr. Walker’s “All Stars” viser deg et spektakulært show med uforglemmelige Motown-hits.

Tidspunkt: 20:00
Inngang: 200, –

Loss Layers på Oslo International Dance Festival
Fredag 9.‒mandag 12. oktober 2009 – Dansens hus.
«Loss – Layers» ‒ samarbeid med Coda Oslo International Dance Festival vises det dans av ypperste klasse. Fabrice Planquette er kunsterisk leder av prosjektet A.lter S.essio og samarbeider med den japanske koreografen og danseren Yoko Higashino. Oslo International Dance Festival lover publikum en intens opplevelse for alle som er interessert i dansekunst og elektronisk musikk.

Tidspunkt: 18:00.
Inngang: Ordinær 300 (redusert pris: student, barn og honnør)

Film fra sør
8. – 18. oktober
Den internasjonale filmfestivalen arrangeres for 19. gang i år. Nærmere 100 spillefilmer og dokumentarer fra Asia, Latin-Amerika og Afrika er fordelt på 158 visninger.

Festivalpass: 950
Enkeltbillett: 90

Ytterlig billettinformasjon finnes på www.filmfrasor.no

Fattigdomskonferansen 2009: Finanskrisen og utviklingslandene
Hvor hardt vil ulike land rammes av krisen, og hvilke befolkningsgrupper rammes hardest? Hva kan Norge og andre rike land gjøre for å begrense skadevirkningene på utviklingslandenes økonomi? Dette er noen av spørsmålene som vil bli tatt opp på årets fattigdomkonferanse.

Trevor Manuel, Sør-Afrikas tidligere finansminister gjennom mange år, nå minister for den Nasjonale plankommisjonen i presidentskapet, er hovedtaler på konferansen.

Konferansen finner sted på Nobel Fredssenter i Oslo, Brynjulf Bulls plass 1, fredag 16. oktober, klokken 09.00-14.30.

Påmeldingsfrist 10. oktober 2009.

The World Habitat Day: SLUM CULTURES
– The role of cultural heritage in poor urban settlements
Den 5. oktober arrangeres “The World Habitat Day” for niende år på rad i Oslo. Over i milliard av verdens mennesker bor i slumområder – områder som forbindes med stor fattigdom. Men fattige urbane områder har også ofte en rik og mangfoldig kultur. Urbane slumbeboere har også rett på en kulturarv, men hva er arv? Hvordan er det konstruert og hvordan kan det bli en positiv drivkraft for folk i slummen. Hva er utfordringene og hvordan kan deres kulturarv bli ivaretatt i planleggingen av bærekraftige byer?

Dette er noen av spørsmålene som blir stilt på denne konferansen som også markerer den internasjonale “World Habitat-dagen” som fokuserer på urbane bosettingsutfordringer i den sørlige delen av verden.

Registrer deg før 1. oktober på: [email protected].

Tid: 5. oktober, 09:00 – 17:00
Sted: Røde Kors, Hausmannsgate 7, Oslo

Ulandsseminar
6. oktober
Finanskrise = en ny gjeldskrise?
Medarrangør: SLUG (Slett U-landsgjelda)
Ivar A. Iversen – Debattredaktør i dagsavisen (ordstyrer)
Maria Dyveke Styve – Styremedlem i Slett U-landsgjelda
Halvor Mehlum – Professor i økonomi ved Universitet i Oslo
Per Kristian Roer – Rådgiver i Utenriksdepartementets bankseksjon

Hva kan man gjøre for å redusere de negative effektene av finanskrisen i utviklingsland? Hvordan kan man hindre at en ny gjeldskrise oppstår? Er det behov får nye mekanismer for løsning av problemer knyttet til u-landsgjeld? Og hvordan kan Norge bidra?

13. Oktober 2009
EUs økonomiske partnerskapsavtaler – partnerskap eller nykolonialisme?
Medarrangør: Studenter mot EU
Maria Schumacher Walberg – Master i samfunnsøkonomisk analyse og tidligere nestleder i Attac Norge (Ordstyrer)
Offah Obale – Programkoordinator for Trade for Development Programme, South Centre
Torunn Kanutte Husvik – Nestleder i Nei til EU
Nikolai Astrup – Nestleder i Oslo Høyre og leder i Høyres EU-utvalg
David Hansen – Nestleder i Europabevegelsen

Hvilke alternativer finnes til EPAs frihandelsregime, og hvordan kan norske aktører (myndigheter, organisasjoner, forskning) bidra i debatten? Hvem skal Norge vise solidaritet med, norsk næringsliv eller fattige land i sør?

YS Ung-konferanse 6. oktober
I forkant av årets Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) konferanse inviterer YS Ung til en minikonferanse mandag 6. oktober i Brugata 19 fra klokken 14.00 til 18.00. På programmet står blant annet konsekvensene av klimaendringene.

Konferansen starter med lunsj kl 14.00, mens den faglige delen starter klokken 14.30 og vil vare frem til ca klokken 18.00. Deretter arrangeres det en felles middag, som dekkes av deltakerne selv/forbundene. Selve konferansen, samt lunsj, er gratis.