Flerkulturell norsk musiker fikk prestisjepris i USA

Norsk-britiske Sasha Siem fikk tidligere i høst prisen som årets artist i kategorien "New Wave" av under Fashion Media Awards i New York.

Siem, som har gjort store fremskritt det siste året med tre internasjonale hitlåter, fikk tidligere i høst prisen som årets artist i kategorien «New Wave» under Fashion Media Award i New York, melder PR-fimaet indianer.nu i en pressemelding.

Motebladet Daily Front Row presenterer Fashion Media Awards, den uoffisielle åpningen av New York Fashion Week.

Sasha spilte en låt fra det kommende albumet og tre låter som er gitt ut som singler det siste året. Opptredenen og utdelingen fant sted i Rockefeller Center i New York, og blant andre vinnere finner vi Hollywood-profiler som Kate Moss, Zendaya og Emily Ratajkowski.

– Jeg er så dypt ydmyk for å være årets ‘New Wave’-artist, og for å bli inkludert i en så fantastisk gruppe av talenter og legender», sier Siem i en kommentar til indianer.nu.

Unik artist

Brandusa Niro, sjefredaktør og administrerende direktør i The Daily Front Row sier følgende om Sasha og prisen:

– Vi identifiserte Sasha i vinter som en oppkommende kunstner for fremtiden. Sasha tar oppmerksomheten din. Hun har en utrolig unik, poetisk stemme og en melding som gir gjenklang til alle som lytter. Hun var en naturlig å motta vår første “New Wave” -pris noensinne, og et passende valg til å være den eneste artisten vi noensinne har invitert til å synge på Fashion Media Awards.

FAKTA

Sasha Siem

Sasha Kathrine Siem er en britisk-norsk sanger, låtskriver og komponist, født i London i 1984. De siste årene har hun bodd i Brooklyn sammen med familien. Hun er datter til Kristian Siem, en norsk forretningsmann, og hans sør-afrikanske kone Karen Ann Siem, født Moross.

Sasha er søster av fiolinist Charlie Siem. Hun begynte å studere musikk i en alder av sju år, og skrev sine første sanger ved pianoet i en alder av elleve. Siem har senere studert ved University of Cambridge, før hun fikk en ph.d. i musikk og lyrikk på Harvard University. Etter utdannelsen har Sasha Siem skrevet flere verk for operahus og orkestre, inkludert London Symphony og Royal Opera House.

(Kilde: Wikipedia)