Nordic Black flytter til Oslo Øst

Nytt hjem: Fra båten Innvik til Caféteatret. Livet (og satsingen) går videre for Nordic Black Theatre.
Foto: Flickr.com
Nordic Black Theatre fikk en million kroner i hjelpebidrag fra kommunen for å skaffe seg nye lokaler på Caféteatret. Kunstnerisk leder Cliff Moustache sier man nå vil løfte kulturmiljøet på Grønland.

Nordic Black Theatre, som i en årrekke holdt til i båten Innvik, har nå funnet seg nye lokaler i Hollendergata på Grønland. Fredag 14. januar åpner man det nye stedet med teater og konserter.

Jarl Solberg, daglig leder i Nordic Black Theatre, sier til utrop.no at kjøpet skjedde i oktober i fjor, etter at teatrets gamle og velkjente tilholdssted, MS Innvik, ble solgt.

– Vi hadde den formelle overtakelsen i januar, ifølge Solberg.

Nyfokusering: Kunstnerisk leder i Nordic Black Theatre, Cliff Moustache sier flyttingen vil føre til at man vil løfte frem kulturmiljøet i bydelen. Foto: Goeun Bae

Han bekrefter både private og offentlige pengebidrag i søken etter nye lokaler.

– Blant annet her Oslo kommune vært en av bidragsyterne og gitt en million kroner til oss. Alle bidrag har hjulpet.

Godt for miljøet

Solberg hevder det har vært livsviktig å få tak i et nytt tilholdssted for Nordic Black.

– Etter at vi måtte selge Innvik har vi følt oss en smule bekymret i forhold til veien videre. Innvik-miljøet vi hadde hatt i løpet av alle disse årene var veldig spesiell og det var på mange måter trist å “bryte opp”. Nå som vi igjen har et fysisk sted å være i kan vi se fremover og jobbe videre.

Et pluss for Grønland

Kunstnerisk leder Cliff Moustache ser frem til det “et nytt liv” for Nordic Black Theatre på nye lokaler i Oslos østkant.

– For meg er dette fint, folkelig og inkluderende. At det ligger på Grønland synes jeg er en positiv utfordring.

Hva er planene videre?

Vi har for alvor muligheten til å løfte frem kunst- og kulturmiljøet i en av Norges mest mangfoldige bydeler. Vi har planer om å satse på ungdommen i bydelen, samtidig som vi skal fortsette å bygge videre på et allerede godt utviklet nettverk.

Steder skaper ikke mennesker, men omvendt, mener Moustache bestemt.

– Jeg synes det er viktig at Grønland forbindes med noe positivt. At folk heller snakker om konserten eller teaterforestillingen de gikk på enn om “moralpolitiet”. Og Nordic Black kommer mer enn gjerne til å bidra til denne endringen, avrunder han selvsikkert.