Tror Stella ryker i Grand Prix-semi

Fungerende statsråd i Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet, reagerer kraftig på varaordfører Rita Ormbostads nedsettende kommentarer på Facebook i forbindelse med Stella Mwangis Grand Prix-seier.
Foto: wikimediacommons.com
Tøffe musikalske utfordrere og land med stor befolkning utenfor sine egne grenser kan hindre at "Haba Haba" kommer seg videre fra semifinale i Melodi Grand Prix.  
Flere norske MGP-eksperter tror Stella Mwangi (24) vil få vanskeligheter med å komme til finalen i Eurovision Song Contest.
Mwangi og hennes låt «Haba Haba» skal ut i den første av to Eurovision-semifinaler 10. mai. Det kan imidlertid bli vanskelig for den norsk-kenyanske jenta å gå videre. 
– Jeg tror det blir veldig tøft. Det er den tøffeste semifinalen, og den med best sanger, sier tidligere programkommentator for den internasjonale finalen, Jostein Pedersen, til VG Nett.
I delfinalen deltar sterke nasjoner som Tyrkia (andreplass i fjor), Russland, Hellas og Aserbajdsjan. Sistnevnte regnes som en av forhåndsfavorittene.
Utenlandsstemming
Kato Hansen har, sammen med Pedersen, skrevet boken «Melodi Grand Prix: artistene, suksessene, skandalene, antrekkene». Han hevder Stella kan ryke fordi flere av motstanderlandene i delfinalen vil ha ekstra fordeler når det gjelder avstemningen.
– Norge er blant landene som kjemper om to-tre plasser, når de «faste» plassene er fordelt. Land som Tyrkia, Armenia, Aserbajdsjan og Russland har store folkegrupper utenfor sine egne landegrenser, som er med på å stemme, påpeker Hansen til VG Nett.