Fra asylmottak til NRK

Flerkulturelle og plateklare: Forza traff hverandre på asylmottak. Nå er de klare med førstealbumet.
Foto: myspace.com/forzaonline
Fjorårets Urørt-finalist, Forza, er nå klar med sitt selvtitulerte debutalbum.
Forza er syv gutter med forskjellig nasjonal bakgrunn. Gruppen oppsto gjennom et prosjekt på et asylmottak i Bergen i 2002, hvor musikk ble brukt for å kommunisere på tvers av kulturer. Tilsammen hadde de 16 forskjellige språk, og norsk var ikke ett av dem.
Bandet er like grenseoverskridende som utøverne selv. Forza blander harde Balkan-rytmer med myk pop, og er like inspirert av rapperen Tupac Shakur som av sentraleuropeisk sigøynermusikk.

– Platen reflekter våre ulike bakgrunner og at vi er syv forskjellige personer. Bandet er på en måte et speilbilde av det moderne urbane landskapet, og vi blander det beste fra alle kulturer og sjangere. Samtidig gjenspeiler tekstene våre at mange av oss har vært igjennom og opplevd litt andre ting enn normalt. Det viktigste budskapet er vel at alle kan få til utrolige ting bare man prøver og har troen, sier frontmann og vokalist Babak Ziai i en pressemelding.
Uhørt ble Urørt

Forzas gjennombrudd kom i 2010, da gruppen ble valgt ut til å spille på bransjetreffet by:Larm. Dette ga bred omtale i norske medier, og Forza opptrådte på en rekke av de største norske festivalene. Høsten 2010 var hiten Mr. King playlistet på NRK P3 i ti uker, og i januar 2011 kom Forza helt frem til Urørt-finalen på NRK. Nå skal man ut med sin første plate.
– Vi ser frem til å gi ut debutalbumet, og ikke minst releasekonsertene i Bergen og Oslo, etterfulgt av turné, sier han i pressemeldingen.