
Foto: Flickr
Thenthuk, også kjent som then thug, er en av de mest typiske rettene i tibetansk kokekunst. Denne varme suppen har sin opprinnelse fra Amdo-regionen, også kjent som Dalai Lamas fødested, og serveres hyppig som både middag og lunsj.
Latest posts by Redaksjonen (see all)
- Visste du at jødene feiret påske lenge før Jesu fødsel? - 19.04.2025
- Nyttår året rundt - 01.01.2025
- Høyesterett sier nei til å behandle rasismedommen mot Vigrid-profil - 25.10.2023
Thenthuks viktigste ingredienser er hvetemelsdeig, blandede grønnsaker og biter av fårekjøtt eller jakokse-kjøtt. Vegetabilsk thenthuk er et godt alternativ. Suppen er et godt energitilskudd for at man skal klare av det harde, tørre og kalde fjellklimaet i Tibet.
Ingredienser:
En liten til middels stor løk, tre fedd hvitløk, en liten bit spinat (frossen eller fersk); lam eller oksekjøtt, en spiseskje soyasaus, 50 gram hvetemel og en spiseskje matolje.
Tilberedelse:
Start med å blande mel og vann til en deig som knas godt. Hakk grønnsaker og kjøtt og ha dette i det kokende vannet. Fortsett med deigen når du er sikker på at suppen er godt kokt. Form deigen nokså flat og skjær den i mindre hvtemelsboller som du har i den kokende suppen. Så snart bollene er ferdigkokt, er suppen klar til å kjøles litt ned og serveres.





