![17255](https://i0.wp.com/img.utrop.no/wp-content/uploads/2015/09/17255.jpeg?resize=696%2C522&ssl=1)
Latest posts by Redaksjonen (see all)
Thenthuks viktigste ingredienser er hvetemelsdeig, blandede grønnsaker og biter av fårekjøtt eller jakokse-kjøtt. Vegetabilsk thenthuk er et godt alternativ. Suppen er et godt energitilskudd for at man skal klare av det harde, tørre og kalde fjellklimaet i Tibet.
Ingredienser:
En liten til middels stor løk, tre fedd hvitløk, en liten bit spinat (frossen eller fersk); lam eller oksekjøtt, en spiseskje soyasaus, 50 gram hvetemel og en spiseskje matolje.
Tilberedelse:
Start med å blande mel og vann til en deig som knas godt. Hakk grønnsaker og kjøtt og ha dette i det kokende vannet. Fortsett med deigen når du er sikker på at suppen er godt kokt. Form deigen nokså flat og skjær den i mindre hvtemelsboller som du har i den kokende suppen. Så snart bollene er ferdigkokt, er suppen klar til å kjøles litt ned og serveres.