Lag chilenske empanadas

 
Foto : flickr.com
Empanadas er en av Chiles nasjonalretter. Empanadas passer, som seg hør og bør i den chilenske mattradisjonen, sammen med et glass rødvin.

Ingredienser: 

Fyll: 0,5 dl rosiner, 1 løk, persille, 200 gr kjøttdeig, 2 stk egg, 1 ts paprika, pepper, salt, 1 ss  olivenolje, 6-7 oliven.
 
Deig: 7 dl hvetemel, 0,5 ts salt, 125 gr margarin, 1 dl vann
       
Tilberedelse: Hardkok eggene. Legg rosinene en stund i varmt vann. Finhakk rosinene. Finhakk løken og stek den myk i olje. Slå ca 2 ss vann i pannen og la det koke inn. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet. La det steke mens du rører. Tilsett finhakket persille. Sett fyllet til side. Fjern steinene i oliven og del opp de kokte eggene i skiver. Slå ovnen på 250 grader.
 
Smuldre margarin i mel og salt. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og smidig. Del deigen i 8 emner. Kjevle ut deigen ca 3 cm tykk. Bruk en asjett som mål til å forme empanadas.
 
Legg 2 ss fyll, et kvart egg og litt oliven i hver av rundingene. Brett deigen sammen til en halvmåne. Trykk sammen kantene. De kan fuktes med litt kaldt vann for å sitte bedre. Pensle empanadas med sammenpisket egg. Stek empanadas til de er lysebrune, ca 10-15 minutter midt i ovnen.