Ute med ny roman fra rasistisk ungdomsmiljø

 
Foto: Øystein Vidnes
Lars Mæhle (bildet) er ute med ungdomsromanen Fuck Off I Love You.
0Shares

Fuck Off I Love You er en sterk og spennende fortelling som tar opp viktige spørsmål: hvor mye kan vi styre livet vårt? Hva gjør vi utifra fri vilje? Og hva bestemmes ut fra faktorer vi ikke kan rå over?, skriver Samlaget i fersk pressemelding

Romanens hovedperson, Vemund, er en vanlig 16-åring. Likevel klarer han å komme seg inn i et usunt miljø ved et treningssenter. Lederen av gruppen, Two-Face, er en fascinerende, men skremmende skikkelse. Han avgjør alle viktige veivalg ved hjelp av et myntkast: på den ene siden av mynten står det “I Love You”. Da blir valget godt. På den andre sida står det “Fuck Off”. Da blir handlinga vond..

– Romanen er skrevet etter 22/7, men handler ikke direkte om den dagen. Boka tar opp temaer som snikrasisme innenfor ungdomsgjenger, om gruppepress og veivalg. Om vi virkelig har valgfrihet, når alt kommer til alt. Eller om vi lar oss forme av omstendighetene vi havner i og av miljøet rundt oss,  sier Mæhle om boka til samlaget.no.

Lars Mæhle (f. 1971 på Sunndalsøra) debuterte med ungdomsromanen Keeperen til Tunisia (2002). Den populære og prislønte filmen Keeper’n til Liverpool (2010), er basert på denne boka. Mæhle har etter det skrive ei rekkje bøker for barn og ungdom. Fantasyromanen Landet under isen (2009) blei tildelt Kulturdepartementets litteraturpris, UPrisen, Fabelprisen, og også nominert til Brageprisen.