Vil overtale gurulegende til Norgestur

 
Foto: Claudio Castello
Norsk-afghanske Surgol Ghairat skal tilbringe julen i Tyskland med den verdenskjente guruen Sri Sri Ravi Shankar.

Ghairat (bildet) er styreformann i Fredsduene for ungdom, en organisasjon som jobber med ulike prosjekter, både nasjonalt og internasjonalt, med fokus på verdensfred.

 
Foto : earthinfra.com

– Første gang jeg traff Hans hellighet Shankar (bildet) var i 2009, hvor jeg snakket blant annet om arbeidet vi gjorde for å fremme sameksistensen blant ulike kulturer. I år skal vi og representanter for KOCHA-stiftelsen treffe ham i Tyskland i forbindelse med hans offisielle besøk i landet. Vi håper å ta opp spørsmål i forbindelse med temaer som menneskerettigheter, kultur og likestilling mellom kjønnene, sier Ghairat til utrop.no.

Engasjert

Norsk-afghaneren er en svært engasjert mann. I tillegg til de overnevnte Fredsduene, er han også aktiv i ERAS-nettverket. En viktig målsetning med Tysklandsturen i julen er å få Shankar over til Norge neste sommer.

– Vi ønsker både helligheten og sangeren Farhad Darya (bildet), som selv har startet en egen humanitærstiftelse ved navn KOCHA, over til Oslo i forbindelse med lanseringen av Aksept/Repekt-kampanjen.

 
Foto : Wikimedia Commons

Voldsfri verden som mål

Skulle Shankar bite på agnet er det ingen hvemsomhelst som kommer til Norge. Guruen er nemlig en verdenskjent åndelig leder. Som grunnlegger av stiftelsen Art of Living har inderen satt seg som mål å bekjempe samfunnsproblemer som fattigdom og vold gjennom globalt humanitært arbeide. Art of Living har som ytterst få NGOer rådgivende status i FN-systemet, og Shankar ble nylig kåret av magasinet Forbes til en av Indias og verdens mest innflytelsesrike individer.
 
For sju år siden samlet han også flere hundretusen tilhørere, blant annet flere stats- og religiøse ledere til en verdenskonferanse for fred i Bangalore, under budskapet om at “verden er én, og tilhører oss alle”.

– Aldri gi opp fredshåpet

Hvor viktig mener du fredsarbeid er, særlig nå i tider med sterk uenighet om kulturelle og religiøse forskjeller?
 
– Vi må aldri miste håpet. Redder du et menneskes liv, så er du med på å redde hele menneskeheten. Og tilsvarende motsatt, hvis du sårer, trakasserer og undertrykker. Jeg mener vi ikke kan forlate denne verden før vi har lært freden å kjenne og spre. Vi må lære oss å utgjøre en positiv forskjell, enten man er kristen, muslim, jøde eller hindu.
 
I forbindelse med Tysklandsturen skal han også feire bursdagen til den afghanske presidenten Hamid Karzai (bildet).
 
 
Foto : flickr.com
 
– Jul er en profeti og en feiring for hele menneskeheten. Vi sender våre gratulasjoner til presidenten som også har bursdag samme dag.