Fleretnisk og transseksuell på Paradise Hotel

 
Foto: Skjermdump/YouTube
– Blir vi mer synlige i media tror jeg vi transseksuelle kan nå langt, sier reality-TV-delatekeren Louis Furnes (27) fra Frei i Kristiansund til nettstedet gaysir.no.
0Shares

Furnes (bildet) er aktuell som første norske transseksuelle deltager i Paradise Hotel. Hun meldte seg på reality-programmet for å gi seg selv en utfordring.

– Påmeldingen til programmet var veldig spontan, og mest et veddemål med en god venninne av meg. Et øyeblikk lurte jeg på om jeg visste hva jeg gikk til, og om jeg kom til å få kalde føtter. Men jeg angrer ikke i dag, sier hun til gaysir.no.

Blandet mottagelse
Louis var forberedt på en blandet mottagelse da hun sjekket inn på Paradise Hotel. Bortsett fra Louís’ første partner, var mottagelsen fra de andre svært positiv og imøtekommende.

– Jentene var herlige og jeg fikk god kontakt med alle. Guttene var kanskje litt reserverte, mer nysgjerrige enn avvisende.

Paradise Hotel-deltageren, som selv er adoptert fra Colombia, sier at hun er en kvinne fanget i en manns kropp. Hun forstod tidlig at hun var annereledes.

– Hvorfor får jeg ikke leke med jenteleker? Hvorfor er jeg ikke jente? Hvorfor må jeg gå i bukser? Dette var spørsmål jeg stilte meg selv som lite barn, forteller hun videre.

Vi kan nå langt
Utfordringer i hverdagen er det nok av.

– Det kryr av fordommer. Hvis folk stopper opp og ser nøyere på meg, får jeg høre det. Det er forskjell på nordmenn og folk fra andre land. Nordmenn har en tendens til å hviske og baksnakke meg, og bare gå videre. Folk fra andre land har i visse tilfeller ropt etter meg, noe jeg har opplevd flere ganger.

Hva vil du si til andre transseksuelle personer?

– Kjør på. Ikke vær redd for å vis hvem du er. Aldri la noen fortelle deg hvem du bør være. Ja, du møter en del fordommer i dagens samfunn. Men hvis vi transseksuelle blir mer synlige både i media og ellers, tror jeg vi kan nå langt, sier Furnes til gaysir.no.