Skal lede årets «Festen etter fasten»

Sammen med humoristen Yousef Hadaoui skal NRKs Rima Iraki lede årets Eid-feiring.
Foto: NRK
NRK-anker Rima Iraki skal også i år invitere til festsending ved enden av fastemåneden ramadan. Denne gangen får hun med seg Yousef Hadaoui som vertskap.

Fredag 14. mai inviterer Rima Iraki og Yousef Hadaoui til direktesendt fest for å feire at fastemåneden ramadan er over, melder NRK.

Årets utgave av «Festen etter fasten» byr på spennende gjester, god musikk, humorinnslag og masse deilig mat som hører id al-fitr til.

– Jeg føler meg heldig som får være med på å lage årets fineste fest også i år. Etter en lang og tung vinter er det mange av som er sultne på fest og moro. Det skal vi gi folket. Også ser jeg veldig frem til å invitere til feiring sammen med Yousef Hadaoui. Han kommer garantert til å bidra til god stemming rundt id-bordet, sier hun til NRK.

Kjent fra humorshow

Hadaoui er kjent som programleder for satireprogrammet «Svart humor». I fjor deltok han som utegående reporter på festdagen. Nå er han ydmyk foran utfordringen som ligger i å ta rollen som programleder for den viktigste høytiden for muslimer i Norge.

– Det er veldig stort for meg at NRK tar muslimer på alvor og feirer høytiden vår. Jeg føler meg anerkjent og inkludert og det tror jeg gjelder de fleste muslimer i Norge. Er også litt spent på å være med på å lede hele sendinga, jeg vet det er mange som ser på, og som stoler på at jeg skal representere på en god måte. Heldigvis skal jeg gjøre det sammen med Rima, som gjorde en fantastisk jobb i fjor, sier han til NRK.