Student turte ikke bo i Alta og flyttet

En utenlandsk student flyttet fra Alta grunnet rasistisk hets. Nå vil kommunen lage en plan for å få flere til å bli igjen.
En utenlandsk student flyttet etter å ha blitt forfulgt og hetset av Alta-ungdommer. Nå varsler kommunen tiltak.
740Shares

Leder for hovedutvalget for helse og sosial, Kristin Jensen (Ap), gjenfortalte en rystende bakgrunn for at posisjonspartiene fremmet et eget punkt i planen som fokuserer på utenlandske studenter.

– En av de utenlandske studentene med mørkhudfarge var på vei fra UiT til et behandlingssted. Vedkommende ble forfulgt aven bil med ungdommer som hang ut gjennom vinduet og ropte hatske meldinger. Vedkommende ble kalt for djevel og fikk beskjed om at slike ville ikke Alta ha her. Vedkommende turte ikke bo her lengre og ble så redd at personen flyttet fra Alta, sier hun ifølge Altaposten.

Jensen pekte på at de utenlandske studentene som normalt er her for å studere få år, vil være en stor ressurs for Alta-samfunnet dersom vi får studentene til bli.

Håper på holdningsendring

Høyres Bjørn Roald Mikkelsen håpet at integreringsplanen kunne bidra til å snuoppfatningen i Alta-samfunnet om at innvandrere er en utfordring og ressurs.

– Jeg ønsker en dør der ulike henvendelser om integrering kan få hjelp. Det gjelder kultur og idrett, lag og foreninger, men også arbeidsliv. For egen del trordet er spesielt viktig, for de kommer til Alta som arbeidsinnvandrere og blir settog tatt vare på med tanke på å få dem til å bli. De er enormt viktig for vårt samfunn, sier han til avisen.