Norsk-chilenere rapper til Kongen

Fela, her sammen med Thomas Mietinen og Aleksander Rist Holmen fra Adidas.
Foto: Isak Frøseth
Tingene har ikke stått stille for groruddølingen og norsk-chileneren Felipe "Fela" Orellana, og hans makker Chino. Etter å ha vært med på årets By:Larm og vunnet Adidas Originals Experience så har ting ballet seg på for den unge artisten. 
0Shares

Nå har konkurranseinstinktet til Fela våknet til live igjen! Han og scenemakker “Chino”, som sammen er gruppen Degos, konkurrerer i årets Rapvalg, hvor premien ikke er mindre en 100.000 kroner.

Rapvalg er en landsdekkende musikkkonkurranse, åpen for alle sjangre, som handler om å gjøre folket mer bevisst på at stemmen deres teller. En musikkkonkurranse hvor deltaker skriver om et samfunnsrelatert eller politisk tema.

Personlig adressert
Fela og Chinos bidrag har de valgt å kalle Brev til kongen. Teksten i sangen er skrevet som et brev, personlig adressert til kongen. 

– Vi brukte mye tid rundt denne låta. Vi viste at teksten ikke kunne være sloppy skrevet, så vi gjorde en del research på nettet, diskuterte hva vi ville ha med og ikke ha med, forteller en engasjert Fela via en pressemelding.

Han forklarer også hvorfor man skrev låten.

– Vi ser i filmer hvor nærme kongen er sitt folk. Han hører på folks meninger og hva de har å si. Han møter folket og håndhilser. Nå er ikke altid virkeligheten sånn man ser den på film. Det er vi klar over. Likevel ønsker vi med denne låten å ha en kommunikasjon med kongen vår. Det er kanskje en enveis kommunikasjon fra vår side, men vi har prøvd hvertfall å komme nærmere kongen.

Om konge og politikere
Brev til Kongen forteller hva som skjer med ungdommer i Oslo, om tankene som Fela og Chino har rundt kongehuset, og om manglende tillit til politikere.

– Vi kunne kanskje heller kanskje tenke oss at kongen skal ta et grep rundt de sosiale problemmene som beskrives i låten, går det videre frem i presseskrivet.