Lanserer “Fargespill” i hele Nord-Norge

Barn og unge i alderen 7 til 25 år inntar scenen med musikk og dans i "Fargespill". (Foto: Eline Aunmo/Stormen)
På fredag gikk startskuddet for konseptet "Fargespill - Hele verden én scene" i Bodø. Barna og ungdommen i "Fargespill" skal bruke hele året på å vise fram sin historie og hvem de er gjennom musikk og dans.

På lørdag underholdt 42 fargespillere i alderen 7 til 15 år på Stormen Konserthus til maks antall publikum. Hala Altenawe (10) og Konstantin Stoyanov (10) fremførte hver sin solosang. Publikum fikk også høre Emma Snoen fremføre en låt hun hadde laget selv.

Konseptet Fargespill ble først oppført under Festspillene i Bergen i 2004. Siden debuten har konseptet nådd flere byer og et stort publikum. Profesjonelle utøvere ivaretar rammen i forestillingen mens barna og ungdommen byr på seg selv, sin kultur og historie.

– Dette er nordnorsk samarbeid på sitt beste! Fargespill gir barn og unge i hele landsdelen et lokalt tilbud som aktivt søker det beste i dem, på tvers av språk og uttrykk – og med hjelp og støtte fra profesjonelle utøvere. Samarbeidet vil engasjere lokale instruktører, musikere og teknikere i mange nordnorske byer. Slik vil det bidra til talentutvikling på flere felt og bygge varig og økt kompetanse innenfor det nordnorske kulturområdet. Det var også det viktigste målet for Samfunnsløftets støtte til kulturhovedstadsåret, sier Liv B. Ulriksen, Konsernsjef for Samfunnsløftet.

Ambisjonen på sikt er at minst åtte byer i Nord-Norge blir med og har egne forestillinger. Det er Bodø2024 i samarbeid med Samfunnsløftet som står bak Fargespill i Nord-Norge.